Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Blistave oči i istaknute usne: ovo su novi makeup trendovi

  • Svila na 5 načina: Inspirativne kombinacije za vašu svilenu suknju

  • Želite promenu za proleće? Ovo su frizure koje ćete viđati svuda (i poželeti Ih odmah!)

  • Baštenski nameštaj: inspiracija i saveti

  • Mesečni horoskop za MAJ 2025.

Svaštara

TRIKOVI profesionalnih kuvara koji će unaprediti vaše kulinarske VEŠTINE

Koliko puta smo samo gledali TV emisije sa poznatim svetskim kuvarima, i divili se njihovom umeću, kao i lakoći sa kojom za čas naprave raznorazne slatke i slane delicije, koje izgledaju kao prava umetnička dela. Verujemo da ste i vi  pomislili da je njihova spretnost u kuhinji za nas nemoguća misija. Ipak, možda postoji način da i mi dobijemo barem malo od tog kulinraskog umeća, i to tako što ćemo konačno otkriti neke njihove male-velike tajne, od kojih zavisi i ukus i izgled mnogih obroka. Stoga, nastavite sa čitanjem - čekaju vas trikovi profesionalnih kuvara koji će unaprediti vaše kulinarske veštine. 

NE PROPUSTITE: Zanimljivosti - 8 neverovatnih činjenica o životu Starih Egipćana

 

Ovih nekoliko trikova sigurno će vam olakšati put do kulinarskog genija. smiley

Savršeno ispečeno meso

Sigurni samo da i vi želite da vaš komad šnicle ili biftek ispadne baš kao ovaj na slici. Kako biste to postigli, potrebno je da osigurate dve stvari - prvo: Izvadite meso iz frižidera 1-2 sata ranije kako bi se stemperiralo, to će mu omogućiti ravnomerno pečenje: a drugo: Dobro iscedite su vodu iz mesa da biste dobili ovu zlatno-braon boju. 

 

Lako do sočnog mesa

Priprema ćurećeg ili pilećeg mesa može biti nezgodna jer se često desi da meso bude prepečeno i suvo. Kako biste to izbegli, predstavljamo vam jedan fantastičan trik kojim se služe profesionalni kuvari: Napravite nešto poput marinade, tako što ćete pomešati u dubljoj posudi 700-800 ml vode, 60 g soli i isto toliko šećera. Potopite u to meso, i ostavite ga u frižideru proporcijalno količini istog - 1 sat za 1 kg mesa. 

Pre pečenja ne zaboravite da meso dobro osušite.

 

Aromatični začini

Začini poput, na primer, crnog bibera u zrnu ili kima, izrazito su aromatični, a kako biste baš tu notu aromatičnosti izvukli iz njih, predlažemo da ih prvo stavite na tiganj na nekoliko minuta, i to na srednjoj temperaturi, dok ne osetite da ispuštaju mirise, zatim da ih sameljete u blenderu ili pomoću tučka, pa tek onda korsitite kao dodatak obrocima. 

 

Vazdušasto testo

Ako ste mislili da je vazdušasto testo nemoguća mislija, odmah ćemo vas razuveriti - sve što je potrebno jeste da jedno veče pre pripreme istog izvadite puter i jaja iz frižidera i videćete da će ovaj jednostavni trik uroditi plodom. 

 

Savršen pire krompir

Svi volimo kada dobijemo idealno kremastu strukturu pire krompira bez grudvica. Osim što je potrebno da ga dobro izgnječite sa puterom i mlekom, profesionalni kuvari naglašavaju još jedan momenat - dobro iscedite i osušite krompir posle kuvanja. Jednostavno da jednostavnije ne može biti!

 

Kremasti potaž

Pre nego što otpočnete sa kuvanjem potaža od povrća, prvo ga kratrko propržite na tiganju sa maslinovim uljem - to će biti idealna priprema za kremasti potaž, i sigurno će doprineti tome da vaše jelo bude mnogo ukusnije. 

 

Dodajte malo šećera svojim jelima

Šećer ne služi samo za pripremu kolača, već može biti bitan sastojak i u pripremi slanih jela. Tačnije, kada god u prirpemi obroka koristite paradajz, bilo sveži, kuvani ili pasirani, obavezno dodajte malo (1-2 kašičice) šećera - ukus će biti mnogo bolji jer će šećer neutralisati prirodnu kiselost paradajza. 

 

Savršeno prženo jaje na oko

Naizgled najlakši obrok za pripremu, ali defnitivno nije svako jaje na oko jednako dobro uspelo. Trik je u sledećem - tiganj mora da ima tanko dno, jaje pržite na puteru (1/2 kašike putera za 3 jaja), koji treba sporo da se otopi, odnosno jaja pržite sve vreme na niskoj temperaturi, i to oko 4-5 minuta. 

 

Bistra supa

Bistra pileća ili goveđa supa nije tako težak zadatak iz trikove profesionalnih kuvara. Bitno je da primenite sledeća uputstva: Meso sve vreme kuvate na nižoj temperaturi, i to bez poklopca, ukupno oko 3 sata, a povrće dodajete tek nakon sat i po vremena. 

 

Hrskavi hleb

Zlatno žuta korica i hrskavi domaći hleb, čiji miris se širi po kući je prava rapsodija kulinarskih čari, a kako bi i vaš bio baš takav, potrebno je da tokom pečenja hleba u rernu stavite i vatrostalnu posudu sa vodom, kako bi se stvorila para, koja će delovati poput magije na izgled i ukus vašeg hleba. 

NE PROPUSTITE: Govor tela - 7 trikova za vašu bolju komunikaciju sa drugima

Možete vi to same!

Foto izvor: brightside.com

Naslovna foto: virainternational.com

27.11.2017 14:22
 

Ne propustite

  • Saznajte šta je pravi trend u kulinarstvu!

  • 11 TRIKOVA koji će vas učiniti KULINARSKIM GENIJEM

  • Spas u pravi čas - zamene za ključne kulinarske namirnice

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Ono što prvo vidite na slici, govori o vašoj skrivenoj strani ličnosti

  • 3 dijetalna napitka od banane

  • Brzi PILEĆI mafini na MEKSIČKI način

  • Nedeljni horoskop za period od 19.05. do 25.05.2025.

  • Pogledajte koji su najaktuelniji modni komadi za proleće

  • Zašto opada kosa tokom puberteta?

  • 4 brze frizure koje možete napraviti za manje od 5 minuta

  • Koja vrata birate? Odgovor govori mnogo o vašem karakteru

  • Prirodne tehnike koje zaista imaju efekta u otklanjanju bolova

  • Stvari u kući koje su leglo bakterija, a koje ne čistimo redovno

  • Kako da pomognete svojoj bebi da bolje spava?

  • Izaberite pravo mesto u domu za veš mašinu

  • Magična svojstva spiruline - nutrijenti, antioksidansi i mogući rizik

  • Pet razloga zbog kojih osećamo hroničan umor

  • Recept za pitu od ćuretine

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

ISPRAVITE najčešće KULINARSKE greške

Foto: www.nellylace.blogspot.com Verujemo da se sjajno snalazite u kuhinji. Međutim, ukoliko zaista želite da budete...
Scroll up