Da li volite brze deserte, i kada kolač možete da napravite bez pečenja za tili čas? Za nas ste već navikli da smo ljubitelji upravo takvih. Posebno onih poslastica koje mogu da se serviraju u čaši, jer je i jednostavno, a i dekorativno u isto vreme. Našle smo još jedan takav recept - šampanac krem, koji može da se posluži sa voćem kao delom dekoracije, a kako da ga napravite, saznajte u nastavku!
NE PROPUSTITE: Čokoladni keksići
Sastojci:
8 žumanaca
60 g šećera
230 ml šampanjca
230 ml slatke pavlake
Sveže maline, kupine, borovnice, ili voće po želji
Priprema:
Mikserom dobro umutite žumanca i šećer, sve dok ne dobiju bledo žutu boju i postanu penasta. Dodajte postepeno i šampanjac. Stavite smesu u šeru na nisku temperaturu i nastavite da mutite mikserom oko 5-6 minuta, dok se ne postigne temperatura oko 160 stepeni. Potom smesu treba naglo da ohladiti tako što ćete šerpu staviti u veću posudu sa hladnom vodom. Prekrijte providnom folijom i ostavite u frižider da se hladi.
Umutite slatku pavlaku, Izaberite visoke i šire čaše, koje ćete puniti naizmenično slatkom pavlakom i šampanj kremom. Ukrasite voćem.
Foto: izvor
NE PROPUSTITE: Slatki zalogaji sa vanilom i karamelom
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari