Foto: www.purewow.com
Zamislite jelo koje je ukusno, slano, hrskavo i osvežava!
Upravo je takav tart od paradajza čiji recept danas delimo s vama.
Obožavaćete da ga jedete uz gotovo svaki obrok jer je vrlo lagan i uživaćete u svakom zalogaju.
NE PROPUSTITE: Ukusno i osvežavajuće: brusketi sa breskvama
Neophodni sastojci za 7 parčeta:
- 3 paradajza srenje veličine isečena na tanke šnite,
- 2 lista smrznutog lisnatog testa,
- 100g rikota sira,
- 1 jaje,
- čen belog luka, ignječenog,
- kašičica origana,
- malo peršuna i bosiljka,
-soli i bibera.
Foto: www.ezrapoundcake.com
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a u pleh stavite papir za pečenje..
U međuvremenu pripremite paradajz tako što ćete šnite poređati na nekoliko slojeva papirnog ubrusa. Preko poređanog paradajza ponovo stavite nekoliko slojeva ubrusa. Ovo je važno da bi se upio sok iz paradajza i da bi se pri pečenju sprečilo curenje po tartu.
Pripremite lisnato testo tako što ćete ga odlediti, a zatim na pobrašnjenoj površini pređite preko njih oklagijom nekoliko puta.
Stavite testo u pleh za tart i pstima podignite ivice kako bi punjenje ostalo unutar testa. Ukoliko nemate pleh za tart ponađite što plići pleh.
Možete i isceći krajeve 2-3cm široke, pa ih pomoću malo vode zalepiti na proavougaonik sa kog ste isekli ivice i postaviti ih tako da stoje uspravno.
Foot: www.ocado.com
Došao je red na fil!
Umutite jaje u posudi, pa dodajte rikotu, peršun, bosiljak, beli luk i origano.
Sipajte fil na testo tako da dođe do vrha stranica, ne sme ići preko.
Preko fila poređajte pripremljene šnite paradajza. Ukoliko ste pronašli žuti, zeleni i crveni paradajz tart će izgledati zanimljivije, ail i samo crvena varijanta je uredu!
Preko njih, po ukusu, dodajte soli i bibera.
Pecite na 200 stepeni, u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-30 minuta, odsnosno, dok testo ne porumeni.
Služite toplo.
NE PROPUSTITE: Zdrav doručak: galete bez glutena
Sigurno smo da ćete uživati u ovom tartu!
Možete vi to same!
Izvor: www.purewow.com
NAJPOPULARNIJI Komentari