Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Novogodišnja dekoracija: šta sve možeš da kupiš do 2000 dinara?

  • Praznični dezert koji se ne peče, a ceo komšiluk traži recept

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

  • CRVENI KARMIN za praznike: Trik u 3 sloja koji koriste šminkeri (da ne ostavljate tragove na čaši)

  • Jedan jedini za zimu: parfem za kojim se svi okreću

Recepti

Recept za kalconu sa piletinom

Zima je godišnje doba kada sebi možemo da damo slobodu da se malo opustimo po pitanju ishrane i počastimo pravim gurmanlucima.

Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, a sigurni smo da većina vas jeste, kalcona sa piletinom je recept koji morate da probate.

Hrskava spolja, a sočna i ukusna iznutra, sa rapsodijom ukusa koju čine piletina, povrće i fantastični parmezan ova kalcona je jelo koje možete izneti i pred najizbirljivije gurmane.

Pogledajte recept sa uputstvom i saznajte kako se sprema.

 

Potrebni sastojci:

2 čena belog luka,
1/2kg mlevenog pilećeg filea,
5-6 većih šampinjona,
180ml soka od paradajza,
1 kašika suvog bosiljka,
Testo za picu,
Rendani parmezan ili mocarela.

Priprema:

Korak 1: U tiganj sipajte maslinovo ulje, propržite beli luk i dodajte samleveno pileće belo meso.  Kada je meso gotovo (sva voda koju je meso pustilo je isparia) dodajte kašiku bosiljka, šampinjone iseckane na listiće i sok od paradjza koji će smesi dati kompaktnost i dodati taj italijanski ukus. Ostavite da prokuva 3-4min. 

Korak 2: Testo za picu koje ste umesili par dana ranije (testo je uvek bolje kad malo odstoji) podelite u nekoliko loptica, veličine po izboru – zavisi kolike želite da vam budu kalcone. Razvucite testo u krug (ne mora da bude savršen), na sredinu nanesite smesu, pospite parmezanom ili mocarelom. Preklopite testo, pritiskajući prstima zatvorite da vam ne bi iscureo sos. Pecite 12 min u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Izvadite, pustite da se ohladi i... Prijatno! Pustite Erosa Ramazzotti-ja, pozovite prijatelje i uživajte u pravoj italijanskoj gozbi!

Možete vi to same!

Fotografije: jbeancuisine.com

29.04.2015 12:10
 

Ne propustite

  • Recept za picu sa piletinom

  • Recept za BRZE vazdušaste PIROŠKE sa sirom za koje vam ne treba kuvarsko umeće

  • Italijanska pasta sa pilećim belim mesom i tikvicama

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

  • Nedeljni horoskop: 15.12.-21.12.2025. Veliki kosmički RESET

  • Čvrste i moderne patike koje vas neće razočarati – pročitajte kojim brendovima vredi verovati!

  • FINANSIJSKI BAKSUZ: Tri stvari koje NE SMETE da radite u kući posle 18h (ako želite da vam 2026. bude bogata)

  • TAJNA SAVRŠENOG RUČKA: Dodatak od 20 dinara koji svaki pasulj, sarmu ili paprikaš pretvara u gala ručak

  • 3 poklona koja NIKAKO ne smete uneti u kuću (veruje se da donose svađu i suze)

  • TEST INTELIGENCIJE NA PORODIČNOM RUČKU: Ako vas pitaju "Kad će udaja/deca?", odgovorite OVO

  • CRVENI KARMIN za praznike: Trik u 3 sloja koji koriste šminkeri (da ne ostavljate tragove na čaši)

  • PSIHOLOZI KAŽU: Rečenica koju treba da kažete kada vas neko 'spusti' ili uvredi

  • VAŽI SAMO U DECEMBRU: Pet luksuznih detalja (ispod 1000 dinara) zbog kojih izgledate kao da ste se vratili sa Maldiva

  • Lek za nesanicu koji znaju samo Japanke – Jedan trik koji vas uspava za 90 sekundi (Bez tableta)

  • RUKE VAM DODAJU 10 GODINA: Sastojak iz kuhinje koji briše tamne fleke

  • Zašto se parovi najviše svađaju pred praznike i 3 rečenice koje smanjuju tenziju

  • RUSKI DOKTORI SE KUNU: "Zlatna voda" koju treba da popijete pre odlaska na SLAVU (sprečava nadimanje i mamurluk)

  • Tajna evropskih gradova koja vas u decembru vraća kući bogatije nego što ste otišli

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Recept za Italijanski pileći paprikaš

Šta najviše prija kada je napolju hladno, tmurno i kišovito? Kašika nečeg toplog i ukusnog, zar ne? Mi vam predlažemo...
Scroll up