Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Reserved ženski kardigani – udobnost i stil koji se pamti

  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

  • Muškarci otkrivaju: Ovo su stvari koje mrzimo kod žena (ali samo malo!)

  • Mesečni horoskop za oktobar 2025: Od harmonije do intenziteta

  • Jezik Finansija: Ključni koraci u finansiranju ženskog preduzetništva

Recepti

Recept za kalconu sa piletinom

Zima je godišnje doba kada sebi možemo da damo slobodu da se malo opustimo po pitanju ishrane i počastimo pravim gurmanlucima.

Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, a sigurni smo da većina vas jeste, kalcona sa piletinom je recept koji morate da probate.

Hrskava spolja, a sočna i ukusna iznutra, sa rapsodijom ukusa koju čine piletina, povrće i fantastični parmezan ova kalcona je jelo koje možete izneti i pred najizbirljivije gurmane.

Pogledajte recept sa uputstvom i saznajte kako se sprema.

 

Potrebni sastojci:

2 čena belog luka,
1/2kg mlevenog pilećeg filea,
5-6 većih šampinjona,
180ml soka od paradajza,
1 kašika suvog bosiljka,
Testo za picu,
Rendani parmezan ili mocarela.

Priprema:

Korak 1: U tiganj sipajte maslinovo ulje, propržite beli luk i dodajte samleveno pileće belo meso.  Kada je meso gotovo (sva voda koju je meso pustilo je isparia) dodajte kašiku bosiljka, šampinjone iseckane na listiće i sok od paradjza koji će smesi dati kompaktnost i dodati taj italijanski ukus. Ostavite da prokuva 3-4min. 

Korak 2: Testo za picu koje ste umesili par dana ranije (testo je uvek bolje kad malo odstoji) podelite u nekoliko loptica, veličine po izboru – zavisi kolike želite da vam budu kalcone. Razvucite testo u krug (ne mora da bude savršen), na sredinu nanesite smesu, pospite parmezanom ili mocarelom. Preklopite testo, pritiskajući prstima zatvorite da vam ne bi iscureo sos. Pecite 12 min u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Izvadite, pustite da se ohladi i... Prijatno! Pustite Erosa Ramazzotti-ja, pozovite prijatelje i uživajte u pravoj italijanskoj gozbi!

Možete vi to same!

Fotografije: jbeancuisine.com

29.04.2015 12:10
 

Ne propustite

  • Recept za picu sa piletinom

  • Recept za BRZE vazdušaste PIROŠKE sa sirom za koje vam ne treba kuvarsko umeće

  • Italijanska pasta sa pilećim belim mesom i tikvicama

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni Horoskop: 13.10. - 19.10.2025.

  • Miriše na vikend: Brzi jesenski kolač od jabuka

  • Reserved ženski kardigani – udobnost i stil koji se pamti

  • Pametno mršavljenje: san je ključan

  • Sedefasti šapat sezone: Zašto je satenska suknja neizostavni komad ove jeseni

  • Laszlo Krasznahorkai – dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2025.

  • Stigao je Maje - Beograd dobio prvu radnju čuvenog pariskog brenda u regionu

  • Pink radni dan – 24. oktobar

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Recept za Italijanski pileći paprikaš

Šta najviše prija kada je napolju hladno, tmurno i kišovito? Kašika nečeg toplog i ukusnog, zar ne? Mi vam predlažemo...
Scroll up