Šta najviše prija kada je napolju hladno, tmurno i kišovito? Kašika nečeg toplog i ukusnog, zar ne?
Mi vam predlažemo da napravite pileći paprikaš po italijanskoj recepturi koji će vam zagrejati srca i stomake.
Poslužite ga sa pire krompirom i oduševite drage osobe pravim gurmanskim ručkom!
Pogledajte recept i saznajte koliko se lako i brzo sprema.
Potrebni sastojci:
1 crni luk.
1 crvena paprika,
120ml belog vina,
120ml pilećeg bujon,
400g paradajz pelata,
60g crnih maslina,
4-6 pilećih bataka.
Priprema:
Korak 1: Na maslinovom ulju propržite pileće batake dok ne dobiju zlaćkastu boju. Kada su gotovi, izvadite ih iz tiganja.
Korak 2: U isto ulje ubacite luk i papriku da se proprže. Kada luk omekša, sipajte vino. Kada je vino provrelo i umanjilo količinu za pola, dodajte pileći bujon i paradajz pelat. Kada provri, dodajte iseckane masline i pileće batake. Ostavite poklopljeno da vri 40min.
Možete vi to same!
Fotografije: domacica.com
NAJPOPULARNIJI Komentari