Stigla je jesen i uskoro će naši gradovi početi da mirišu na pečene paprike i zimnicu.
Prosto obožavamo ovo doba godine kad sve miriše na dobru gozbu .
A pošto kreće sezona paprika odlučili smo da sa vama podelimo sjajan i jednostavan recept za pečene paprike punjene feta sirom.
Prava gozba za hladne dane koja se lako sprema i koja će sve oduševiti!
Pogledajte recept i saznajte kako se sprema.
Potrebni sastojci:
4 crvene paprike,
200 g feta sira,
1 jaje,
50 g kisele pavlake,
so, biber,
4 kašike maslinovog ulja.
Uputstvo:
Korak 1: Uključite rernu da se greje. Paprike operite i obrišite, pa ih stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom, pa ubacite u rernu. Pecite ih, uz povremeno okretanje, dok ne dobiju tamnobraon boju.
Korak 2: Kada su se ispekle, paprike izvadite iz rerne, stavite ih u plastičnu kesicu i ostaviti tako oko 10 minuta. Nakon toga ih pažljivo oljuštite i očistite (podsecite peteljku i odstraniti seme.
Korak 3: Zagrejte rernu na 180oC. Feta sir sitno izgnječite viljuškom. Dodajte mu celo jaje i kiselu pavlaku i sve dobro promešajte. Po želji zabiberite.
Korak 4: Napunite paprike masom od sira i poređajte jednu do druge u pleh podmazan uljem. Zatim paprike posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Pecite ih u rerni oko 40 minuta.
Poslužite tople! Prijatno!
Fotografije preuzete sa Google images
NAJPOPULARNIJI Komentari