Dosadila vam je klasična pica? Zašto ne bi napravile picu sa piletinom i počastile svoju porodicu i prijatelje jednim pravim delikatesom!
Sprema se lako i jednostavno, kao i klasična pica, a ukus piletine će joj dati jednu novu notu koja će se garantovano svima svideti!
Kuhinja i jeste stvorena za ovakve eksperimente!
Pogledajte recept i saznajte kako se pravi ova varijante vašeg omiljenog italijanskog specijaliteta.
Potrebni sastojci:
2 pileća filea iseckana na kockice,
1 veliki crveni luk,
120ml paradajz paste/sosa,
200g sira po želji
3 kašičice origana,
7 listova bosiljka,
2 kašičice začina za piletinu ili bilo kog drugog po želji,
Testo za picu (kupovno ili domaće) .
Priprema:
Korak 1: Začinite i izdinstajte piletinu na maslinovom ulju. Ostavite da odstoji 5min. Testo za picu namažite paradajz sosom. Pospite origanom, poredajte kriške crvenog luka, piletinui na kraju sir.
korak 2: Ubacite u rernu ugrejanu na 250°C prvih 5min, pa smanjite na 220°C i pecite još 20ak min dok korisca ne porumeni, a sir se istopi.
Izvadite picu iz rerne, poredajte listove bosiljka i to je to! Prijatno!
Možete vi to same !
Fotografije preuzete sa sajta: landolakes.com
NAJPOPULARNIJI Komentari