Sigurne smo u to da među vama ima velikih ljubitelja paste! Baš iz tog razloga odlučile smo da vam otkrijemo tri preukusna i najpoznatija recepta kada je spremanje testetine u pitanju, a koju god varijantu da izaberete, budite sigurni da nećete pogrešiti. Ukoliko ste trenutno na dijeti i ne biste smeli da konzumirate testeninu i za to imamo rešenje: Običnu testeninu zamenite integralnom, a ostale namirnice zamenite takođe njihovom zdravijom varijantom. Da vas ne bismo više držale u neizvesnosti, prelazimo odmah na sastojke i način pripreme.
U nastavku pogledajte recept za sva tri ukusna jela sa testeninom!
NE PROPUSTITE: Ukusna jela od bundeve - jesenje poslastice
1. Carbonara špagete
Sastojci:
pakovanje špageta
150g rendanog parmezana
3 jaja
8 kriški slanine
2 čena belog luka
biber
Način pripreme:
Stavite špagete da se kuvaju. U međuvremenu zagrejte ringlu i u velikom i dubokom tiganju pržite slaninu dok ne postane hrskava. Kada slanina porumeni izvadite je iz tiganja na salvetu kako bi se ocedila. Mast ne prosipajte već u nju dodajte beli luk i pržite ga 1 minut kako bi oslobodio aromu. Potom u tiganj stavite dobro proceđene špagete. Ostavite ih na vatri dok se ne sjedini sa mašću slanine. Kada špagete budu spremne sipajte u njih prethodno umućenu smesu od 3 jaja i parmezana i mešajte dok se smesa ne sjedini. Potom dodajte začine i pospite pečenom slaninom iseckanom na kockice. Dekorišite rendanim parmezanom.
2. Makarone u kremastom sosu sa sirom
Sastojci:
pakovanje makarona
2 kašike maslaca
2 kašike brašna
pakovanje pavlake za kuvanje
200g sira po izboru (parmezan, kačkavalj, gauda, trapist)
50g šampinjona
2 čena belog luka
biber
mešavina italijanskih začina
šolja svežeg spanaća
Način pripreme:
Stavite makarone da se kuvaju dok pripremate sos na sledeči način: U veliki tiganj stavite maslac da se otopi, potom mu dodajte beli luk i propržite dok ne dobije lepu boju i pusti miris. Potom u tiganj dodajte brašno i neprestano mešajte kako bi dobili kompaktnu smesu. Kada se smesa zgusne, začinite je i dodajte pavlaku za kuvanje, pa sir isečen na kocke. Mešajte dok se sve ne otopi i bude kremasto. Kada vidite da je smesa postala glatka i kompaktna dodajte makarone, šampinjone i spanać. Ostavite sve zajedno još nekoliko minuta na vatri kako bi spanać i pečurke omekšale. Jelo servirajte toplo i dekorišite po želji.
3. Penne sa piletinom i lukom
Sastojci:
pakovanje klasičnih makarona
2 pileća filea
1 kašika ulja
2 kašike maslaca
1 kašika brašna
1 čaša milerama
150g rendanog parmezana
biber
2 čena belog luka
mešavina italijanskih začina
Način pripreme:
Makarone skuvajte, iscedite i ostavite sa strane. U velikom tiganju propržite pileći file do zlatne boje, a potom ga isecite na kockice i stavite sa strane. U čist tiganj istopite maslac i dodajte mu beli luk koji ćete pržiti dva minuta, potom preko maslaca i luka sipajte brašno i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Kada se smesa zgusne postepeno joj dodajte mileram i ponovo dobro promešajte i začinite. Kao poslednji korak dodajte parmezan, piletinu i testeninu. Sve zajedno mešajte još nekoliko minuta na vatri i skinite je sa nje. Tanjir dekorišite rendanim parmezanom.
Prijatno!
NE PROPUSTITE: Paradajz punjen humusom i avokadom
Foto: izvor
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari