Zima je na izmaku, ali verujemo da će se u vašem zamrzivaču naći još koje pakovanje pečenih paprika koje ste spremile još jesenas.
Iskoristite ih i napravite pravi gurmanski specijalitet koji će oduševiti sve vaše goste i celu porodicu!
Napravite pohovane paprike punjene kačkavaljom - prste da poližete i tanjir da omažete!
Pogledajte recept i saznajte kako se spremaju.
Potrebni sastojci:
9 pečenih paprika,
1,5 dl ulja,
2 jajeta,
150 g kačkavalja,
9 režnjeva dimljene slanine,
1 kašika sušenog vlašca,
1 kašičica soli,
100 g prezli,
malo začina po ukusu,
3 kašike brašna.
Priprema:
Koraj 1: Oljuštite paprike, malo ih posolite i stavite na rešetku da se ocede. Za to vreme isecite kačkavalj na 9 listova. Rasecite svaku papriku po dužini i u nju staviti komad kačkavalja, preko pospite malo suvog vlašca. Odozgo stavite režanj slanine. Spojite krajeve paprike preko kačkavalja i slanine.
Korak 2: Umutite jaja sa malo soli, a u drugoj posudi pomešajte prezle i brašno. Stavite tiganj na ringlu, sipajte ulje. Papriku prvo uvaljajte u prezle, pa u jaja, pa ponovo u prezle. Kratko ih propržite na ulju tek da dobiju zlatnu boju.
Korak 3: Pohovane paprike slažite na ubruse da upiju višak ulja. Složite ih na tanjir, a preko narendajte ostatak kačkavalja. Preko pospite suvi vlašac.
Prijatno!
Možete vi to same!
Fotografija preuzeta sa sajta lepotaizdravlje.rs
NAJPOPULARNIJI Komentari