Kada dođemo na neku proslavu ili rođendan i ugledamo ona posluženja u vidu koktel peciva i zalogajčića, prosto bismo zaplakali od sreće! Dobro, ne baš, ali stvarno ih volimo!
Ima nešto posebno u tom zalogajčiću koji sadrži pravu malu rapsodiju ukusa.
U današnjem postu otkrivamo vam recept za fantastične pikantne pileće empanade - meksički specijalitet koji je defintiivno vredan vaše pažnje!
Potrebni sastojci:
Smrznuto lisnato testo,
230 g krem sira,
500 g kuvanog pilećeg belog mesa,
70 g pavlake,
300 g čedar sira,
100 g suvih halapenjos papričice,
100 g kuvanog kukuruza,
So i biber,
1 jaje,
1 kašika mleka ili vode.
Priprema:
Korak 1: U mikrotalasnoj otopite krem sir kako bi postao tečan toliko da možete da ga mešate 25-30 sekundi. U dublju posudu ubacite skuvano iseckano na kockice pileće belo meso, pavlaku, istopljeni krem sir, čedar sir, halapenjo papričice i kukuru, pa začinite solju i biberom.
Korak 2: U manjoj posudi umutite jaje sa mlekom ili vodom, a drugu posudu sipajte hladnu vodu. Izvadite lisnato testo da se otopi, pa ga koristeći brašno i oklagiju razvucite do debljine od 1-2 mm.
Korak 3: Koristeći čašu isecite krugove lisnatog testa.
Na polovinu svakog nanesite pripremljeni fil, uz ivice četkicom ili prstima nanesite malo umućenog jaja, pa preklopite testo tako što ćete ga saviti po polovini i dobiti polukrug. Viljuškom stiskajte ivice kako bi se spojile.
Korak 4: Složite ih u pleh i ubacite u rernu prethodno zagrejanu na 200oC da se peku 14-17 minuta. Kada dobiju zlaćkastu boju izvadite ih da se blago prohlade i poslužite tople.
Prijatno! Možete vi to same!
foto: cinnamonspiceandeverythingnice.com
NAJPOPULARNIJI Komentari