Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Muškarci otkrivaju: Ovo su stvari koje mrzimo kod žena (ali samo malo!)

  • Mesečni horoskop za oktobar 2025: Od harmonije do intenziteta

  • Jezik Finansija: Ključni koraci u finansiranju ženskog preduzetništva

  • Reserved ženski kardigani – udobnost i stil koji se pamti

  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

Recepti

PIKANTNE pileće EMPANADE - meksički specijalitet za prave GURMANE

Kada dođemo na neku proslavu ili rođendan i ugledamo ona posluženja u vidu koktel peciva i zalogajčića, prosto bismo zaplakali od sreće! Dobro, ne baš, ali stvarno ih volimo!

Ima nešto posebno u tom zalogajčiću koji sadrži pravu malu rapsodiju ukusa.

U današnjem postu otkrivamo vam recept za fantastične pikantne pileće empanade - meksički specijalitet koji je defintiivno vredan vaše pažnje!

 

Potrebni sastojci:

Smrznuto lisnato testo,
230 g krem sira,
500 g kuvanog pilećeg belog mesa,
70 g pavlake,
300 g čedar sira,
100 g suvih halapenjos papričice,
100 g kuvanog kukuruza,
So i biber,
1 jaje,
1 kašika mleka ili vode.

Priprema: 

Korak 1: U mikrotalasnoj otopite krem sir kako bi postao tečan toliko da možete da ga mešate 25-30 sekundi. U dublju posudu ubacite skuvano iseckano na kockice pileće belo meso, pavlaku, istopljeni krem sir, čedar sir, halapenjo papričice i kukuru, pa začinite solju i biberom. 

Korak 2: U manjoj posudi umutite jaje sa mlekom ili vodom, a drugu posudu sipajte hladnu vodu. Izvadite lisnato testo da se otopi, pa ga koristeći brašno i oklagiju razvucite do debljine od 1-2 mm.

Korak 3: Koristeći čašu isecite krugove lisnatog testa.

Na polovinu svakog nanesite pripremljeni fil, uz ivice četkicom ili prstima nanesite malo umućenog jaja, pa preklopite testo tako što ćete ga saviti po polovini i dobiti polukrug. Viljuškom stiskajte ivice kako bi se spojile.

Korak 4: Složite ih u pleh i ubacite u rernu prethodno zagrejanu na 200oC da se peku 14-17 minuta. Kada dobiju zlaćkastu boju izvadite ih da se blago prohlade i poslužite tople.

Prijatno! Možete vi to same!

foto: cinnamonspiceandeverythingnice.com

06.02.2022 17:57
 

Ne propustite

  • Domaći pileći giros - recept

  • Italijanska pasta sa pilećim belim mesom i tikvicama

  • Hrskava pileća krilca u marinadi od kečapa i senfa - recept

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni Horoskop: 13.10. - 19.10.2025.

  • Reserved ženski kardigani – udobnost i stil koji se pamti

  • Od kaubojskih čizama do robusnog chunky stila – Ovo su modeli koji dominiraju jesen/zima 2025.

  • Sedefasti šapat sezone: Zašto je satenska suknja neizostavni komad ove jeseni

  • Laszlo Krasznahorkai – dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2025.

  • Stigao je Maje - Beograd dobio prvu radnju čuvenog pariskog brenda u regionu

  • Pink radni dan – 24. oktobar

  • Otkrivamo šta se zaista pilo na Nedelji mode u Parizu – i nije šampanjac!

  • Bez griže savesti: Puding za decu od prirodnih sastojaka (Brz, hranljiv i bez šećera)

  • IKEA lansirala SANDLÖPARE - kolekciju za decu inspirisanu afričkom savanom

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Meksički burito - recept

Meksička kuhinja je uvek dobrodošla na svakoj trpezi ! Zato, sledeći put kada vam dođu gosti ili odlučite da spremite...
Scroll up