Punjene paprike gotovo svi obožavamo. Miris, ukus i hranljivost su nešto što kod punjene paprike ne manjka. Domaćice dodatno vole ovo jelo, jer jednom kad spreme veću količinu - mogu da odahnu od "kuvanja svaki dan". Zimi je posebno lepo uživati u ovakvom toplom obroku, pa je dragoceno sada, kada je sezona paprike, ostaviti zalihe ove povrćke koju svi toliko volimo.
U nastavku saznajte koji je najbolji način čuvanja paprike za punjenje tokom zime.
NE PROPUSTITE: Punjene paprike na drugačiji način - sa hrskavom kobasicom i sirom
Paprike su ovih dana prilično popularne, miris pečene paprike dolazi sa svih strana i to nam je pravi pokazatelj da jesen stiže. Na razne načine se ostavljaju zalihe paprike za zimu, kuva se čuveni ajvar, ljutenica i drugi specijaliteti koji jesu čarobnog ukusa, ali njihova priprema je prilično komplikovana. Ako ste u stisci sa vremenom, pa ste za ajvar zadužili mame i bake, postoji jedan veoma lak način da ipak i vi ostavite neku zimnicu sa paprikom. I to omiljene paprike za punjenje.
Šta je potrebno?
- Paprike za punjenje (babure)
- plastični plato (onaj za torte i kolače)
- malo sode bikarbone
i prostor u zamrzivaču.
Priprema:
Operite paprike tako što ćete ih potopiti u vodu u kojoj ste raznutili malo sode bikarbone, ovako ćete biti sigurni da ste uklonili eventualno prisustvo neke hemije ali naravno i prljavštine. Zatim paprike izvadite da čisu krpu ili čaršaf, u zavisnosti koju količinu pripremate. A o količini naravno, odlučujete sami. Kada se osuše - izdubite gornji deo gde je peteljka, i odstranite semenke - regularan proces koji primenjujete svaki put kada paprike punite. Zatim, na plato ređajte jednu do druge i tako ih odmah ubacite u zamrzivač da se zalede. Nakon 2-3 sata, izvadite paprike iz zamrzivača i spakujte ih u kese i ponovo vratite u zamrzivač. To je to!
NE PROPUSTITE: 2 jednostavna i brza recepta kako da ostavite zalihe paradajza za zimu
Kada na ovaj način ostavite paprike, znate da ćete uživati u punjenim paprikama tokom cele zime i nećete morati da kupujete ovo povrće kada mu nije sezona, i kada su plodovi drastično skuplji.
NAJPOPULARNIJI Komentari