Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Novogodišnja dekoracija: šta sve možeš da kupiš do 2000 dinara?

  • Praznični dezert koji se ne peče, a ceo komšiluk traži recept

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

  • CRVENI KARMIN za praznike: Trik u 3 sloja koji koriste šminkeri (da ne ostavljate tragove na čaši)

  • Jedan jedini za zimu: parfem za kojim se svi okreću

Recepti

Paprika za punjenje - najbolji način čuvanja u zamrzivaču

Punjene paprike gotovo svi obožavamo. Miris, ukus i hranljivost su nešto što kod punjene paprike ne manjka. Domaćice dodatno vole ovo jelo, jer jednom kad spreme veću količinu - mogu da odahnu od "kuvanja svaki dan". Zimi je posebno lepo uživati u ovakvom toplom obroku, pa je dragoceno sada, kada je sezona paprike, ostaviti zalihe ove povrćke koju svi toliko volimo.

U nastavku saznajte koji je najbolji način čuvanja paprike za punjenje tokom zime.

NE PROPUSTITE: Punjene paprike na drugačiji način - sa hrskavom kobasicom i sirom

 

Paprike su ovih dana prilično popularne, miris pečene paprike dolazi sa svih strana i to nam je pravi pokazatelj da jesen stiže. Na razne načine se ostavljaju zalihe paprike za zimu, kuva se čuveni ajvar, ljutenica i drugi specijaliteti  koji jesu čarobnog ukusa, ali njihova priprema je prilično komplikovana. Ako ste u stisci sa vremenom, pa ste za ajvar zadužili mame i bake, postoji jedan veoma lak način da ipak i vi ostavite neku zimnicu sa paprikom. I to omiljene paprike za punjenje. 

Šta je potrebno?

- Paprike za punjenje (babure) 

- plastični plato (onaj za torte i kolače)

- malo sode bikarbone

i prostor u zamrzivaču.

Priprema:

Operite paprike tako što ćete ih potopiti u vodu u kojoj ste raznutili malo sode bikarbone, ovako ćete biti sigurni da ste uklonili eventualno prisustvo neke hemije ali naravno i prljavštine. Zatim paprike izvadite da čisu krpu ili čaršaf, u zavisnosti koju količinu pripremate. A o količini naravno, odlučujete sami. Kada se osuše - izdubite gornji deo gde je peteljka, i odstranite semenke - regularan proces koji primenjujete svaki put kada paprike punite. Zatim, na plato ređajte jednu do druge i tako ih odmah ubacite u zamrzivač da se zalede. Nakon 2-3 sata, izvadite paprike iz zamrzivača i spakujte ih u kese i ponovo vratite u zamrzivač. To je to!

NE PROPUSTITE: 2 jednostavna i brza recepta kako da ostavite zalihe paradajza za zimu

 

Kada na ovaj način ostavite paprike, znate da ćete uživati u punjenim paprikama tokom cele zime i nećete morati da kupujete ovo povrće kada mu nije sezona, i kada su plodovi drastično skuplji. 

 

07.10.2019 11:24
 

Ne propustite

  • Zapečene paprike punjene sirom - recept

  • POHOVANE punjene PAPRIKE sa sirom (video recept)

  • 2 jednostavna i brza recepta kako da ostavite zalihe paradajza za zimu

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

  • Nedeljni horoskop: 15.12.-21.12.2025. Veliki kosmički RESET

  • Čvrste i moderne patike koje vas neće razočarati – pročitajte kojim brendovima vredi verovati!

  • FINANSIJSKI BAKSUZ: Tri stvari koje NE SMETE da radite u kući posle 18h (ako želite da vam 2026. bude bogata)

  • TAJNA SAVRŠENOG RUČKA: Dodatak od 20 dinara koji svaki pasulj, sarmu ili paprikaš pretvara u gala ručak

  • 3 poklona koja NIKAKO ne smete uneti u kuću (veruje se da donose svađu i suze)

  • TEST INTELIGENCIJE NA PORODIČNOM RUČKU: Ako vas pitaju "Kad će udaja/deca?", odgovorite OVO

  • CRVENI KARMIN za praznike: Trik u 3 sloja koji koriste šminkeri (da ne ostavljate tragove na čaši)

  • PSIHOLOZI KAŽU: Rečenica koju treba da kažete kada vas neko 'spusti' ili uvredi

  • VAŽI SAMO U DECEMBRU: Pet luksuznih detalja (ispod 1000 dinara) zbog kojih izgledate kao da ste se vratili sa Maldiva

  • Lek za nesanicu koji znaju samo Japanke – Jedan trik koji vas uspava za 90 sekundi (Bez tableta)

  • RUKE VAM DODAJU 10 GODINA: Sastojak iz kuhinje koji briše tamne fleke

  • Zašto se parovi najviše svađaju pred praznike i 3 rečenice koje smanjuju tenziju

  • RUSKI DOKTORI SE KUNU: "Zlatna voda" koju treba da popijete pre odlaska na SLAVU (sprečava nadimanje i mamurluk)

  • Tajna evropskih gradova koja vas u decembru vraća kući bogatije nego što ste otišli

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Zapečene punjene paprike u paradajz sosu - recept

Punjene paprike su deo naše tradicionalne kuhinje. Domaćice su ih spremale kroz stoleća i nikada nisu grešile i izboru...
Scroll up