Punjene paprike su deo naše tradicionalne kuhinje. Domaćice su ih spremale kroz stoleća i nikada nisu grešile i izboru.
Poslužene uz pire krompir punjene paprike su deffinitivno jedan od najboljih specijaliteta koji su nam mame i bake spremale.
U današnjem postu predstavljamo vam recept za zapečene punjene paprike u paradajz sosu.
Vreme je i da vi oduševite svoje ukućane ovim toplim narodnim jelom.
Pogledajte uputstvo i uverite se koliko je lako spremiti ih!
Potrebni sastojci:
500 g mlevenog mesa,
15-20 manjih paprika paprika babura,
1 šoljica piriniča,
1 jaje,
1 glavica luka,
Mlevena slatka paprika,
1 kašičica vegete,
So i biber.
Za sos:
1 dcl ulja,
3 kašike brašna,
1/2 l paradajz soka,
1,5 l vode,
So, malo slatke paprike,
Šećer.
Priprema:
Korak 1: Na ulju propržite glavicu luka dodajte meso, pa i njega izdinstajte, dodajte oprani pirinač, začinite vegetom, biberom i solju. Skloniti sa vatre, pa dodajte jaje. Izmešajte da se sastojci sjedine.
Korak 2: Paprike izdubite - uklonite peteljku i semenke, pa ih napunite pripremljenom mešavinom. Zatvarajte svaku kriškom paradajza ili krompira. Složite paprike u vatrostalnu posudu ili tepsiju.
Korak 3 - Paradajz sos: Propržite brašno na ulju, sipajte paradajz, izmešajte, dolijte vodu, dodajte začine i kada prokuva zalijte paprike. Poklopite ih i ubacite paprike u rernu, uljučite na 200oC i ostavite da se krčka dok paprike ne omekšaju.
Poslužite uz pire krompir i prijatno!
Možete vi to same!
Fotografije preuzete sa bloga: cuhabojan
NAJPOPULARNIJI Komentari