Kada su velike vrućine prosto izgubimo apetit. Jede nam se nešto lagano, ali opet ukusno.
Zbog toga su paste IDEALNO rešenje za vrele, letnje dane.
U današnjem tesktu predstavljamo vam fantastičnu italijansku pastu, koju italijani OBOŽAVAJU da jedu u severo-zapadnom delu Italije.
Pasta sa piletinom i belim lukom u limunovom soku!
Sastojci:
- 400 grama piletine (isečene na kockice)
- dve vezice svežeg peršuna (iseckanog)
- 100 grama čeri paradjza
- 2 čena belog luka
- linguini pasta
- 3 kašike maslinovog ulja
- sok od jednog limuna
Priprema:
Iseckanu piletinu, paradajz i peršun ubacite u tiganj, pa prorpržite na laganoj vatri sa dve kašike maslinovog ulja. U međuvremenu stavite pastu da se skuva.
Sada je na redu preliv - pomešajte izgnječeni beli luk sa limunovim sokom i kašikom maslinovog ulja. Dodajte so i biber po ukusu i sve izmešajte da se sjedini.
Kada se pasta skuvala, pomešajte je sa piletinom i zatim dodajte preliv.
To je sve! Lako, brzo i lagano!
Sve što vam ostaje je da uživate sa nekom voljenom osobom uz ovaj delikatesni obrok!
Prijatno!
Možete vi to same!
Foto: thesimplyanchoredblog.com
NAJPOPULARNIJI Komentari