Kada dođe leto svi počnemo da razmišljamo o liniji i okrećemo se zdravijoj ishrani. Trudimo se da izbacimo ugljene hidrate i okrenemo se sezonskom povrću i laganijim receptima.
U današnjem postu otkrivamo jedan takav specijalitet, laganiju varijntu omiljenog italijanskog gurmanluka - lazanja sa tikvicama - bez glutena uz manje kalorija i ukus koji može da stane ,,tanjir uz tanjir'' sa klasičnim lazanjama koje podrazumevaju ugljene hidrate kao jedan od glavnih sastojaka.
Pogledajte recept i saznajte kako se sprema ovo ukusno jelo puno povrća u kremasto sosa.
Potrebni sastojci:
500 g govedine,
3 čena belog luka,
Pola glavice crnog luka,
1 kašičica maslinovog ulja,
So i biber,
700 g pelata,
2 kašike sitno seckanog xvežeg bosiljka,
3 tikvice srednje veličine,
400 g rikote,
450 g mocarele,
2 kašike parmezana,
1 veće jaje.
Priprema:
Korak 1: Izdinstajte meso dok ne dobije braon boju, posolite. Izvadite ga iz tiganja, u masnoću koja je ostala nakon mesa dodajte maslinovo ulje, pa prodinstajte crni i beli luk oko 2 min. Vratite meso u tiganj, dodajte pelat, bosiljak, so i biber. Poklopite i ostavite da se sve zajedno krčka 30-40 min. Nemojte dodavati vodu.
Korak 2: U međuvremenu isecite tikvice na kriške debljine 5 mm. Posolite svaku pa stavite sa strane na 10ak min da puste vodu. Izgrilujte tikvice minut-dva sa svake strane. Rernu uključite na najjače. U posebnoj posudi pomešajte rikotu, parmezan i jaje.
Korak 3: Dno vatrostalne posude premažite maslnovim uljem. Složite prvi sloj tikvica, preko nanesite mešavinu sireva, pa pripremljeni sos sa mesom, pa nanesite nekoliko kriški mocarele. Ponavljajte proces sve dok ne utrošite sve sastojke. Završite sa sosom i narendanom mocarelom i pokrijte folijum. UBacite u rernu na 45min.
Prijatno!
Možete vi to same!
Fotografije: skinnytaste.com
NAJPOPULARNIJI Komentari