Šta ima bolje leti kada su visoke temperature od osvežavajućeg ledenog soka ? Još ako je u pitanju domaći proizvod iz kućne radinosti ?
Voćni sirupi su uvek bili sjajan način da u domu uvek imate piće kojim ćete počastiti svoje goste. Ne iziskuju veliki trošak, a praktični su, jer je potrebno samo da ih pomešate sa vodom i ledom i osvežavajući napitak je tu !
Još jedna sjajna stvar kod domaćih sirupa jeste što ukus soka možete da prilagodite svačijem ukusu manjajući količine vode ili sirupa !
Sirup iz kućne radinosti nema veštačke sastojke i pun je vitamina pa se preporučuje i deci i odraslima. Naravno ukus domaćih sokova je neuporedivo lepši od kupovnih.
Dolazi nam leto, a ništa ne osvežava tako dobro kao limunada i zato pogledajte recept i saznajte kako da napravite sirup od limuna bez kuvanja !
Potrebni sastojci:
500 g limuna,
2 kg šećera,
2 l vode,
4 limuntusa.
Priprema:
Korak 1: Limun dobro operite, pa ga sa sve korom iseckajte u secku ili blenderu (može i na mašini za meso da se samelje). U dublju šerpu stavite limun, pa ga prelijte vodom. Dodajte limuntus i šećer i dobro promešajte. Ako volite aromatičan ukus dodajte 1 vanilin šećer, sirup će biti još lepši.
Korak 2: Šerpu poklopite i ostavite na sobnoj temperaturi narednih 24 sata. Povremeno mešajte da bi se šećer otopio. Posle 24h ocedite na cediljku za čaj i sipajte u staklene flaše.
Korak 3: Ako volite pulpu dovoljno je da jednom procedite sirup, a ako ne ponovite postupak nekoliko puta da bi dobili bistar sirup. Sirup od limuna stavite u frižider da se ohladi. Sok previte po standardnoj proceduri kao i svaki drugi, sa običnom ili kiselom vodom.
Možete vi to same !
Recept preuzet sa bloga : Tajni sastojak
NAJPOPULARNIJI Komentari