Na dodeli Grammy nagrada za 2014. godinu Beyonce sve oduševila svojom novom linijom ! Pop pevačica se podvrgla veganskoj dijeti zahvaljujući kojoj je izgubila čak 29kg !
Evo jednog od recepata koji je bio na njenom meniju - prženi patlidžan i boranija sa tofu sirom u čili sosu.
Potrebni sastojci:
3 i po kašike maslinovog ulja,
170g boranije, iseckane na manje komade,
1 Kineski plavi patlidžan ( oko 250g ), iseći na pola po dužini, pa na kriške,
3 mlada bela luka, odvojite zelene od belih delova i tanko isecite,
200g pečenog tofu sira (sa ukusom terijaki sosa po mogućnosti),iseći na kockice,
3 kašike čili sosa sa belim lukom
So.
Priprema:
Korak 1: Zagrejte pola supene kašike ulja u velikom tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte boraniju i promešajte, pa je kratko prodinstajte (30 sekundi). Dodajte 1 kašiku vode u tiganj, poklopite i kuvajte dok boranija ne omekša i voda ispari - oko 2 minuta. Prebacite boraniju u činiju.
Korak 2: Zagrejte preostale 3 kašike ulje u tiganju na umerenoj temperaturi. Dodajte patlidžan i mešajte dok ne omekša i poprimi braon boju - oko 2 minuta. Dodaj bele delove mladog luka i dinstajte dok ne pusti aromu i omekša - oko 30 sekundi. Vratite boraniju u tiganj, dodajte tofu sir i mešajte dok tofu ne porumeni - oko 2 minuta .
Korak 3: Pomešajte čili sos sa belim lukom i 2 supene kašike vode u maloj posudi. Sipajte u tiganj i promešajte sa povrćem. Lagano mešajte i dinstajte oko 1 minuta. Posolite i pospite zelenim delovima mladog luka, pa servirajte.
Prijatno!
Možete vi to same!
Fotografije: realsimple.com
NAJPOPULARNIJI Komentari