U potrazi ste za standardnim, zdravim ali novim jelom? Mi vas u potpunosti razumemo. Predlažemo vam za ruča ukusne ćufte od pileće džigerice. Oduševile su nas!
Recept je u narednim redovima.
NE PROPUSTITE: Ideja za doručak: Lagana letnja pita od pečuraka i povrća!
Potrebni sastojci:
300 gr pileće džigerice
1 manji luk
2 čena belog luka
1 jaje
3 kašike prezli
so i biber po ukusu
1 kašika maslinovog ulja
sveži peršun za posipanje
Način pripeme:
Pileću džigericu operite i očistite od suvišnih delova. Stavite je u posudu sa hladnom vodom i ostavite da se natapa nekoliko minuta kako bi se oslobodila eventualna gorčina. Nakon toga je dobro ocedite.
Sitno iseckajte beli i crveni luk, propržite ga na maslinovom ulju zajedno sa džigericom.
U blenderu ili procesoru za hranu, stavite proprženu džigericu sa lukom. Blendirajte dok ne dobijete glatku pastu. Dodajte jaje, prezle, so i biber po ukusu. Blendirajte sve sastojke zajedno dok ne dobijete homogenu smesu.
Izvadite smesu iz blendera i ostavite je da odstoji nekoliko minuta kako bi se svi ukusi sjedinili. Nakon toga, vlažnim rukama formirajte male ćufte od smese.
Postavite ćufte na papir za pečenje u okviru pleha i pecite ih po 10 minuta sa obe strane. Poslužite uz povrće ili krompir pire.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari