Leto podstiče naš apetiti pogotovo u jutarnjim časovima i zato se trudimo da iskoristimo povrće iz frižidera i napravimo što ukusniji obrok. Letnja pita je jednostavna za pripremu, hranjiva jer pečurke menjaju meso i pritom se pravi od sezonskog povrća!
Uživajte u ukusu.
NE PROPUSTITE: Letnji Recept: paprika punjena salatom!
Potrebni sastojci:
- 250gr kukuruznog brašna
- 3 jajeta
- 150 gr klasičnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50ml ulja
- 150ml jogurta
- 150ml vode
- 200g pečuraka
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100g spanaća
- 100g feta sira
- 100ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika maslinovog ulja
- so, biber i začini po želji (origano, bosiljak)
Način pripreme:
Operite i sitno iseckajte sveže povrće - pečurke, crvenu papriku, tikvicu, crni luk i beli luk. Ako koristite smrznuto povrće, ostavite ga da se odmrzne pre pripreme.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dinstajte crni luk i beli luk dok ne postanu staklasti. Zatim dodajte pečurke i nastavite sa dinstanjem dok ne omekšaju. Dodajte crvenu papriku i tikvicu i nastavite dinstanje još nekoliko minuta dok povrće ne postane mekano. Na kraju, ubacite spanać i kratko ga dinstajte. Začinite po ukusu solju, biberom i omiljenim začinima.
U posebnoj posudi umutite jaja i pavlaku za kuvanje. Dodajte izmrvljeni feta sir i dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.
Izmutite jaja, dodajte u njih jogurt, vodu i lagano dodajte brašna uz neprestano mešanje. Za kraj dodajte prašak za pecivo.
Pomešajte sve sastojke i zatim ih izlijte u pleh, obložen papirom. Pecite na 200 stepeni do pola sata sve dok pita ne postane zlatno, smeđa.
Secite je kada se ohladi i uživajte u ukusu!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari