U potrazi ste za letjim ručkom? Nama se posebno dopao recept za veganske kobasice, savršeno se uklapaju uz salatu od sezonskog povrća i održaće vas sitim tokom poslepodnevnih časova. Promenite svoju rutinu, ulepšajte sebi i svojoj porodici dan uz novi, ukusan obrok.
Predstavljamo recept za veganske kobasice.
NE PROPUSTITE: Vege zadovoljstvo: Burgeri od pasulja!
Potrebni sastojci:
- 1 šolja crvenih sočiva, kuvanih
- 1 šolja smeđeg pirinča, kuvanog
- 1 šolja pasulja po izboru, kuvanog
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 šolja prezli
- ½ šolje brašna (može biti i integralno)
- 2 kašičice mlevene paprike
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica soli (ili po ukusu)
- ½ kašičice bibera (ili po ukusu)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike kuvanog paradajiza
- 2 kašike svežeg peršuna, sitno seckanog
- ½ šolje vode (po potrebi)
Način pripreme:
U velikoj posudi, pomešajte crvena sočiva, smeđi pirinač i pasulj. Izgnječite smesu viljuškom ili koristite blender da dobijete grubu pastu.
Dodajte sitno iseckani crni luk, beli luk, prezle, brašno, mlevenu papriku, biljni začin, so, biber, maslinovo ulje, soja sos i paradajz pastu u posudu sa smesom sočiiva i pirinča. Dobro izmešajte sve sastojke da se sjedine
Ukoliko je smesa previše suva, dodajte malo vode kako biste dobili oblikovljivu masu. S druge strane, ako je smesa previše vlažna, dodajte malo više prezli ili brašna.
Pokrijte posudu i stavite je u frižider na najmanje 30 minuta da se smesa stegne i lakše oblikuje.
Nakon što je smesa odstajala, zagrejte malo ulja u tiganju na srednjoj temperaturi.
Oblikujte smesu u kobasice željene veličine i pažljivo ih stavite u zagrejano ulje. Pržite kobasice sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Kada su kobasice pečene, izvadite ih iz tiganja i stavite na papirni ubrus da upiju višak ulja.
Poslužite uz salatu, prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari