U potrazi ste za pikantnim namazom? Ne možete pogrešiti sa Kari humusom, koji je zdrav i predstavlja savršen dodatak jelu ali može biti i vaš doručak ako ga namažete na tost. Priprema je jednostavna a mi smo bile oduševljene ukusom!
Predstavljamo recept za Kari humus.
NE PROPUSTITE: Ideja za doručak: Strata od šunke i sira!
Potrebni sastojci:
- 350gr kuvanih leblebija
- 2 kašike tahinija
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice karija
- prstohvat soli i bibera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike vode
- peršun za dekoraciju
Način pripreme:
U blenderu stavite kuvane leblebije, tahini pastu, beli luk, kari, so, biber i maslinovo ulje.
Pustite blender da radi dok smesa ne postane glatka i kremasta. Ako je potrebno, možete dodati malo vode kako biste dobili željenu konzistenciju.
Kada je humus spreman, prebacite ga u staklenu činiju.
Preko humusa možete posuti sveže naseckano peršunovo lišće radi dekoracije.
Javite nam da li vam se dopada ukus!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari