Niste sigurni šta da odaberete za poklon partneru? Želite da ga iznenadite povodom dana zaljubljenih? Svi uživaju u slatkišima, sa njima nikada ne možete pogrešiti i vaš poklon će biti autentičan. Za pripremu čokoladnog srca zaista ne treba puno vremena i nećete isrpljati čitavu kuhinju- recept je praktičan i brz.
Možete vi to!
NE PROPUSTITE: Mafini sa jabukom!
Potrebni sastojci:
- 100gr putera
- 200gr šećera
- 450gr brašna
- 75gr kakaa
- 100gr bele čokolade
- 1 jaje
- 100gr crne čokolade
Način pripreme:
Pomešajte suve sastojke u činiji, brašno i kakao. Šećer jedino nećemo dodati zato što ga treba izmutiti sa jajetom uz pomoć miksera.
Zatim razumućeni smesu treba pomešati sa rastopljenim puterom i sve zajedno dodati u suvu smesu, uz lagano mešanje.
Kako bi dobili savršenu smesu za kolače promešajte dobro sastojke i dodajte malo vode tako da testo bude lepo za oblikovanje.
Zatim ga na stolu razvucite i uz pomoć kalupa napravite srca. Ukoliko nemate kalup gornji deo srca oblikujte uz pomoć staklene čaše a donji deo uz pomoć noža.
Pecite kolačiše 15 minuta na 180 stepeni.
Rastopite belu i crnu čokoladu na pari kada kolačići budu ispečeni i ohlađeni.
Zatim umočite kolačiće u belu čokoladu, tačnije njihove rubove kao na fotografijama.
Dodatno derorišite crnom čokoladom po želji.
Ostavite u frižideru kolačiće na dva do tri sata kako bi čokolada postala čvrsta.
Uživajte!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari