Obožavate perece iz obližnje pekare? Uvek ste se pitali kako im je testo tako savršeno i da li bi mogli da ga napravite kod kuće? Odgovor je potvrdan, mi smo pronašli recept za perece koji im daje hrskav ukus. Savršene su kao dodatak uz suhomesnate proizvode, kao užina i doručak za najmlađe članove porodice ali i kao grickalica za vašu dušu. Nije potrebno mnogo umeća u kuhinji za pripremu istih, samo malo slobodnog vremena i dobre volje.
Zato, pređimo na stvar!
NE PROPUSTITE: Recept za vegansku lazanju!
Potrebni sastojci:
- 300ml tople vode
- 1 kvasac
- kašikica soli
- 50ml ulja
- 50gr brašna
Preliv:
- 100gr sode bikarbone
- 9 čaša vode
Način pripreme:
Najpre promešajte brašno i kvasac, tako da u potpunosti kvasac izdrobite i pomešate ga dobro sa 500gr brašna unutar činije.
Dodajte lagano toplu vodu, neprestano drugom rukom mešajući testo.
Posolite i dodajte ulje.
Testo je potrebno mesiti rukama narednih 10 minuta, tako da se sastojci dobro sjedine.
Ostavite testo pokriveno krpom na suvom i toplom mestu, kako bi poraslo.
Nakon pola sata, vreme je za oblikovanje pereca kao na fotografijama.
Za pripremu jedne perece potrebna vam je šaka testa.
Poslednji korak uvijanja testa prikazan je na narednoj fotografiji.
Zatim pripremite preliv za perece u kom će se one zapravo kuvati, u šerpu sipajte vodu i dodajte soda bikarbonu.
Kada voda provri kuvajte perece 10 minuta.
Spustite perece na papir na kom mogu lagano da se prosuše.
Zatim ih pecite u rerni na temperaturi od 180 stepeni narednih 20 minuta.
Možete ih po želji dodatno posoliti krupnom morskom soli ili premazati razmućenim jajetom.
Uživajte!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari