Ukoliko uživate u pripremi domaćeg hleba obradovaće vas recept iz narednih redova, hleb sa sirom je savršen za doručak ali i kao topla užina za mališane. Kada nam dolaze gosti mi ga obožavamo i služimo kao deo predjela, uz različite suhomesnate proizvode. Možete ga pripremati sa domaćim sirom ali i sa pica sirevima koji se tope, izbor je na vama!
Predstavljamo recept za sočni hleb ispunjen sirom.
NE PROPUSTITE: Veganski Burger od bundeve!
Potrebni sastojci:
- 80ml vode
- 1 kocka kvasca
- 70gr margarina ili putera
- 1 jaje
- 3 kašikice belog luka u prahu
- 400gr brašna
- 250gr izrendanog sira za picu ili 250gr domaćeg sira usitnjenog
Način pripreme:
Pomešajte brašno i kvasac, kvasac najpre rukama izdrobite i dobro izmešajte smesu prstima kako bi se mrvice kvasca lepo rasporedile.
Zatim zagrejte margarin ili puter i kada se rastopi lagano izlijte u smesu brašna i kvasca.
Razumitete jaje u posebnoj činiji i dodajte beli luk, zatim dodajte i vodu. Pomešajte sa suvim sastojcima i dobro izmešajte!
Testu je potrebno 30 minuta da naraste, pokrijte ga krpom i ostavite na toplom mestu.
Razvucite testo kao na narednoj fotografiji i pospite sirom, zatim ga oblikujte i postavite u pleh.
Pecite narednih 25minuta na 180 stepeni.
Ukoliko želite premažite sa još jednim razmućenim jajetom i zapecite dodatno, na nekoliko minuta.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari