Predstavljamo vam ukusan potaž od šargarepe i đumbira koji je savršen za jesenje dane, kada želimo da ojačamo imunitet naše dece i pripremimo ih za školske obaveze. Upravo će zdrava ishrana pomoći celoj porodici da ostane imuna na viruse iz spoljašnje sredine, koji se iznova pojavljuju u dečijim kolektivima. Pritom potaž od šargarepe i đumbira predstavlja ukusan i sit ručak!
Recept je u narednim redovima.
NE PROPUSTITE: Recept za domaći hleb sa maslinama!
Potrebni sastojci:
- 1 luk
- 3 do 5 čena belog luka
- kašika ulja
- 3 do 5 rendanih šargarepa
- 1 koren đumbira srednje veličine
- začini po želji, obavezna so
- sok od pola limuna
- 500ml vode
Način pripreme:
Na ulju ispržite crveni luk i mešajte 15minuta, kada luk lepo zamiriše i dobije žućkastu boju dodajte beli luk i 250ml vode u šerpu.
Ostavite da se krčka na laganoj vatri uz povremeno mešanje, a kada voda skoro u potpunosti ispari dodajte izrendanu šargarepu i izrendan đumbir.
Prelijte sa još 250ml vode, dodajte i začine ali i limunov sok.
Lagano mešajte narednih 20 minuta i krčkajte na tihoj vatri dok se sastojci ne sjedine.
Zatim sklonite šerpu sa vatre, štapnim mikserom izmiksajte povrće i poslužite.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari