Kiš (Quiche) je tradicionalno francusko jelo koje se može praviti na mnogo načina. Kombinacija spanaća, luka i sira je klasična i dobitna! Ovi glavni sastojci su posebno dobri u kombinaciji, a sa savršenim francuskim testom se odlično slažu. Pravljenje kiša je lako i zabavno, a možete ga poslužiti i za večeru i za doručak. Dobra je stvar i to što će biti svež i sutradan, pa ne morate mnogo da brinete oko toga šta sledeće treba da spremate. Postoje i slučajevi kada će kiš biti pojeden odmah, posebno ako ste pozvali prijatelje! Istina je da mu niko ne može odoleti.
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: IDEJA ZA RUČAK - LAZANJE SA SPANAĆEM
Testo:
120g putera
250g brašna
prstohvat soli
40ml hladne vode
Fil:
1 crni luk
100g pančete, po želji
maslinovo ulje
500g svežeg spanaća
4 jaja
2 kašike pavlake
200g feta sira
50ml mleka
so, biber
Priprema:
- U jednoj posudi, pomešajte brašno i so. Zatim dodajte puter, koji treba da bude u formi krupnog peska. Ne brinite ako koji komad bude veći, jer će to testu dati puterastu strukturu. Kada formirate testo za kiš, prekrijte folijom i ostavite u frižideru pola sata ili duže.
- Izaberite okrugli pleh, i razvucite testo da bude svuda jednako. Pleh podmažite sa malo maslinovog ulja.
- Što se tiče fila, skuvani spanać treba pomešati sa ostalim sastojcima i preliti preko testa.
- Pecite u zagrejanoj rerni oko sat vremena.
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari