Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

Recepti

DELIKATES za istančana nepca - Francuski KIŠ sa kobasicama

foto: www.foodtolove.com.au

Verujemo da među vama ima onih koji su putovali u Francusku. Verujemo da ste osim uživanja u zvuku njihovog predivnog jezika i vrhunskim vinima probali i neki od njihovih specijaliteta. Jedan od najspecifičnijih predstavnika francuske kuhinje je svakako kiš (quiche) - vrsta pite, slične američkoj, ali ujedno poprilično različite. Pravi se sa raznim vrstama nadeva, a naša saradnica Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen. je u današnjem tekstu odlučila da sa vama podeli svoj omiljeni recept za kiš. U njenoj varijanti punjen je kobasicama! Obavezno pogledajte recept, obavezno ga i probajte i javite nam kako vam se dopada, a sigurni smo da ćete prste polizati nakon prvog zalogaja!

Pročitajte i: Recept za SLANE rafaelo kuglice

 

U Francuskoj se pravi bezbroj vrsta kiševa. Uglavnom su nazive dobili po namirnicama od kojih se prave ili po pokrajini u kojoj su nastali. Kiš Loren (Quiche Lorraine) je kiš koji najčešće pravim. I to uglavnom za večeru, ponekad i za doručak, a ponekad i kad mi se pojave nenajavljeni gosti. Ponekad pravim sa testom koje sama napravim- to vam je onaj recept za prhko testo od kog pravim tart, samo ne stavim šećer i ne ostavim da odstoji u frižideru .
Nekada kada nemam volju da pravim testo, podlogu napravim od kupovnog lisnatog testa, i odlično ispadne. Kiš Loren vam je jednostavni kiš sa punjenjem od slanine, mešavine jaja i tečne pavlake, sa dodatkom sira, praziluka i spanaća...
To ćemo praviti drugi put, ovaj put pravimo kiš sa kobasicama...

Za ovaj kiš nam treba:

Lisnato testo
1 glavica crveng luka
kobasice - po mogućstvu domaće
200 gr trapista
3 jaja
2 dcl pavlake za kuvanje
po želji sušeni paradajiz
so, biber

Lisnato testo razvita oklagijom, izbockajte viljuškom i stavite da se peče 7-10 min. u rerni na 175 C. Izvadite testo i pospite rendanim sirom.

U međuvremenu dok se testo peče na ulju isdimstajte glavicu sitno seckanog luka, u to ubacite kobasice seckane na kolutove, ja sam dodala i sušeni paradajiz (ne mora ko ne voli).

Pročitajte i: Recept za GURMANSKU proju (VIDEO)

Rasporedite smesu preko testa posutog sirom. Umutite jaja sa pavlakom, dodajte so i biber po ukusu i prelijte preko svega.

Narendajte odgore sir i stavite da se peče oko 30 min. na 175 C.

Da li ste nekada probali da napravite kiš ?

Autor: Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen. 

,,Moj blog je priča za sve one koji vole život i od njega uzimaju najbolje. Pročitajte teme o svemu...'' Klik na OVAJ link!

12.04.2017 09:25
 

Ne propustite

  • Imate napad želje za slatkišima ? Ovo su namirnice koje možete da pojedete bez griže savesti !

  • NEODOLJIVO hrskava PICA pita (video recept)

  • Recept za GRČKU pitu

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Mesečni horoskop za JUL 2025.

  • Nedeljni horoskop za period od 30.06.- 06.07.2025.

  • Letnji izazov: Postignite balans u životu uz bosonogo hodanje

  • Midi suknja: Letnji outfit s kojim ne možete pogrešiti - modni predlozi

  • Paloma koktel - letnje osveženje

  • Ravne sandale: vodeći modni trend ovog leta

  • Tri znaka koja VAM ŽIVOT ŠALJE: Nikada ne ignorišite OVA upozorenja

  • Brza pasta sa čeri paradajzom: Savršen obrok kad nemate vremena!

  • Buđenje ženstvenosti: Kako je dekolte promenio moju intimu

  • Najpopularniji kupaći kostimi: trendovi koje ćete obožavati ovog leta

  • Zašto dolazi do hormonskog disbalansa? Razumevanje složene mreže u našem telu

  • Knjige koje nas uče da zavolimo svoje telo

  • Ako sređujete kuću vikendom, neka bude kratko: Top saveti!

  • Otkrijte najlepše letnje papuče: Vaš must-have za udobnost i stil

  • Neplodnost: Razumevanje faktora koji utiču na sposobnost začeća

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

BRZI kiš i ČOKOLADNI kolač u šolji - laki RECEPTI iz mikrotalasne pećnice

Koliko puta ste pri pomisli na doručak koji podrazumeva pekaru prevrnule očima? Ili vam se prijelo nešto slatko i...
Scroll up