Ako nemate adekvatnu ideju za ručak, ovaj recept će biti od pomoći. Pravi se lako i ne zahteva posebno umeće u kuhinji, a verujemo da će obradovati i iskusne domaćice koje vole da se pohvali ukusnim, sočnim jelom i na taj način iznenade svoju porodicu. Izabrali smo kombinaciju piletine, parmezana, testenine i začina i dobili sjajnu kombinaciju na koju niko nije imun. Savetujemo da vam isprobate ovaj recept, a možete ga služiti uz čašu belog vina, jer se slažu savršeno!
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: RECEPT ZA TOFU TAKOSE KOJE ĆETE OBOŽAVATI!
Sastojci:
Za pripremu piletine:
- 2 srednja pileća filea bez kostiju i kože
- 3 velika jaja za pohovanje,
- Prezle i brašno
- Ulje
- Začini
Za pripremu testenine
- Pene, 400 grama
- kašičica začina
- kašičica soli
Za sos:
- Crveni, paradajz sos i začini
- 150 gr parmezana
- 150 gr kačkavalja
Priprema
- Piletnu treba iseckati i ispohovati. Izmutite jaja, a u odvojenim posudama stavite brašno i prezle. Komadiće piletine natopljene jajima, brašnom i prezlama, pecite u dubljem tiganju, sve dok ne dobiju rumenu boju.
- Za to vreme, stavite testeninu da se kuva i dodajte malo ulja, začina i soli u vodu.
- Skuvajte sos i dodajte začine u odvojenoj šerpici.
- U vatrostalnoj ćiniji, sipajte oceđenu testeninu, dodajte piletinu i sos, pa sve dobro promešajte. Onda dodajte parmezan, pa još jednom promešajte. Za kraj, odozgo izrendajte kačkavalj.
Pecite tridsetak minuta na 200 stepeni.
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari