Može li ponedeljak da počne bolje od šoljice kafe? A zamislite kada bi na stolu bili posluženi mafini sa kafom tako da uživate u slatkom zalogaju i ujedno razbudite čitavo telo i rabistrite um uz dodatak svoje omiljene kafe? Predstavljamo vam recept koji je kao savršen za početak nedelje, a ako ne stignete da ga napravite u jutarnjim časovima iskoristite poslepodne za pripremu poslastice- neće vam oduzeti puno slobodnog vremena, recept je praktičan i brz!
Potrebni sastojci su u narednim redovima!
NE PROPUSTITE: RECEPT ZA UKUSNI KOLAČ SA KARAMELOM !
Potrebni sastojci za mafine:
150 gr neslanog putera, otopljenog
200gr šećera
2 jaja
200gr kisele pavlake
2 kašičice ekstrakta vanile
500gr brašna
1 kašika praška za pecivo
1/2 kašičice soli
2 šolje skuvane crne kafe, bez taloga
Potrebni sastojci za preliv, za mafine:
300ml mleka
1/2 šolje smeđeg šećera
2 kašičice mlevenog cimeta
prstohvat soli
Način pripreme:
Zagrijte pećnicu na 220 stepeni. Podmažite uljem 10 kalupa za mafine standardne veličine i obložite papirom za pripremu mafina.
U velikoj posudi za mešanje pomešajte otopljeni puter i šećer, mutite dok se ne sjedini. Dodajte jaja jedno po jedno. Dodajte kiselu pavlaku i ekstrakt vanile.
Dodajte brašno, prašak za pecivo i so i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Dodajte toplu kafu i dobro promešajte testo i zatim sipajte u kalupe.
Pecite dvadesetak minuta, proverite viljuškom da li je pečeno. Probodite mafin ukoliko na viljušci ostane lepljiva smesa, znači da nije još gotovo.
Pomešajte miskerom sastojke za prelivi gotove, vrele mafine prelijte prelivom od mleka.
Vreme je za uživanje!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari