Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Recepti

Zimska čarolija - Ukusni kolač sa cimetom i belom čokoladom

U zimskim danima, najviše volimo da popodne iskoristimo za sebe. To u praksi znači da kuvamo toplu čokoladu, čaj ili kafu, a počastimo se i ukusnim slatkišom. Umesto kupovnih slatkiša rado biramo tople kolače koji se brzo prave i neodoljivi su, posebno kada se njihov miris širi svuda po kući. Za vas smo izdvojili jedan lak, ukusan i brz recept koji je idealan za zimske dane, posebno ako volite miris cimeta i ukus bele čokolade. Nas je oduševio jednostavnošću i fantastičnim ukusom. 

Recept sledi u nastavku.

 

NE PROPUSTITE: RECEPT ZA SLASNE KROFNE PUNJENE DOMAĆIM DŽEMOM

 

Sastojci

 

FIl od cimeta: 

100gr smeđeg šećera

2 kašičice mlevenog cimeta

prstohvat soli

Za kolač: 

150g neslanog putera, sobne temperature

80g granuliranog šećera

80g braon šećera

2 velika jaja

1 kašika ekstrakta vanile

250 g brašna

2 kašičice praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

1 kašičica cimeta

1 kašičica soli

200ml slatke pavlake

Za preliv 

80g smeđeg šećera

200g višenamenskog brašna

2 kašičice mlevenog cimeta

6 kašika putera, rastopljenog

Za glazuru:

100 g šećera u prahu

80gr bele čokolade

1/2 kašičice ekstrakta vanile

1 kašika putera, rastopljenog

1 slatke pavlake

prstohvat soli

Priprema

- Zagrejte rernu na 200 stepeni i obložite kalup za hleb pek papirom. 

- U jednoj posudi pomešajte sve sastojke za fil sa cimetom. Ostavite po strani. 

- Krenite da miskate puter i šećer, dok ne dobijete finu smesu. Dodajte jaja, ekstrakt vanile i mutite dok se ne sjedini.  U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bokarbonu, cimet i so, a onda pomešajte da se ravnomerno rasporedi.  Dodajte polovinu suvih sastojaka i promešajte, onda dodajte slatku pavlaku, pa zatim dodajte preostale suve sastojke i mešajte sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. 

- Kašikom stavite polovinu testa u pripremljenu tepsiju i podmazanom gumenom lopaticom rasporedite testo do ivica. Prelijte filom od cimeta koje je pripremljeno, zatim dodajte još jedan sloj testa. 

- Koristite nož da napravite "vrtloge" u kolaču, tako što ćete nož provući kroz smesu nekoliko puta. 

- Zatim je vreme za preliv koja se pravi jednostavnim mešanjem. Stavite preliv preko kolača. Pecite 45 minuta. Kada je kolač gotov dodajte glazuru. 

Prijatno! smiley

 

Foto: izvor

28.02.2022 13:42
 

Ne propustite

  • Brzi čokoladni kolač bez brašna i bez pečenja - recept

  • Cheesecake - originalni recept

  • Kokos rolat sa maskarpone kremom - recept

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Mesečni horoskop za JUL 2025.

  • Nedeljni horoskop za period od 30.06.- 06.07.2025.

  • Letnji izazov: Postignite balans u životu uz bosonogo hodanje

  • Midi suknja: Letnji outfit s kojim ne možete pogrešiti - modni predlozi

  • Paloma koktel - letnje osveženje

  • Najpopularniji kupaći kostimi: trendovi koje ćete obožavati ovog leta

  • Tri znaka koja VAM ŽIVOT ŠALJE: Nikada ne ignorišite OVA upozorenja

  • Brza pasta sa čeri paradajzom: Savršen obrok kad nemate vremena!

  • Buđenje ženstvenosti: Kako je dekolte promenio moju intimu

  • Zašto dolazi do hormonskog disbalansa? Razumevanje složene mreže u našem telu

  • Knjige koje nas uče da zavolimo svoje telo

  • Ako sređujete kuću vikendom, neka bude kratko: Top saveti!

  • Otkrijte najlepše letnje papuče: Vaš must-have za udobnost i stil

  • Neplodnost: Razumevanje faktora koji utiču na sposobnost začeća

  • Spremni za plažu: Šta sve treba da se nađe u vašoj torbi?

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o
Scroll up