Postoje jela koje svi volimo i u kojima uživamo, pogotovo kada nam ih naprave bake i majke tu nema rasprave. Međutim, kada žurite na posao a želite da obradujete porodicu ukusnim ručkom zaista su praktični recepti zlata vredni. Mi vam u narednim redovima predstavljamo jedan takav recept koji nas je oborio sa nogu i oko kog nema rasprave u kući jer ga obožavaju i deca, zato ga vredi isprobati!
Predstavljamo vam recept za tofu takose koje ćete obožavati.
NE PROPUSTITE: RECEPT ZA HRSKAVI HLEB SA BELIM LUKOM I PERŠUNOM !
Potrebni sastojci:
1 pakovanje čvrstog tofua
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
2 kašikice sirćeta
1 sitno iscekan crveni luk
2 kašike kukuruznog skroba
1 izrendani avokado
1/2 pavlake za kuvanje (malo pakovanje)
2 kašičice meda
2 supene kašike svežeg soka od limuna
8 kukuruznih tortilja, zagrejanih
Preliv (opciono): šaka semenki bundeve, šaka seckanog korijandera, 1 iscekani avokado i ljuti sos po želj
Priprema:
Kada izvadite tofu iz pakovanja vi je rukama ispresujte tako da liči na veliku pljeskavicu, zatim je zamotajte sa obe strane u krpu kako bi pustila vodu.
Naseckajte luk i pripržite ga na tiganju sa malo ulja, zatim iscekajte tofu na sitne komadiće i dodajte u već zagrejan tiganj neprestano mešajući sa lukom. Dodajte so i druge začine po želji.
Mešajte tofu narednih 5 do 10 minuta sve dok ne dobije zlatno žutu boju, tada je možete skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Kako se tofa bude hladila dodajte med, ceđeni limun, malo sirćeta i kukuruzni skrob. Ovi sastojci će dodatno sjediniti smesu!
Na posebnom tiganju zagrejte tortilje i nakon tridesetak sekundi ih skidajte sa vatre, premažite dok su tople pavlakom i namažite pripremljen tofu. Dodajte avokado.
Ukoliko želite možete iseckati sastojke za sos i preliti tofu njime, kako bi bila pikantnija.
Zarolajte ih ili ih postavite u tanjir i dekorišite sa malo zelene salate.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari