Frittata je jelo slično kišu, a još jedna prednost je u tome što ne sadrži gluten. Ovo jelo je idealno za doručak, ali se sve više pravi za ruča i za večeru. Prednost je u tome što se pravi brzo i lako, bez prljanja mnogo sudova. Ako ste ljubitelj jaja, ovaj recept ćete obožavati. Kada se Frittata opisuje na našim prostorima ona je najbliža kajgani a zapravo je puno više od klasičnim umućenih jaja. Ono što nam se posebno svidelo jeste što od ovog jela možete da napravite vegeterijansku varijantu, a možete i da ga začinite ukusnim domaćim kobasicama ili pršutom.
Sledi recept u nastavku.
NE PROPUSTITE: UKUSNE GRILOVANE PEČURKE KOJE SE SLUŽE UZ MESO - OMILJENI RECEPT
Sastojci:
Osam jaja
¼ šolje mleka
Prstohvat mlevenog crnog bibera
1 kašika maslivnog ulja
½ šolje seckane šargarepe
1 šolja šunke isečene na kockice (možete da stavite i slaninu, pršutu ili kobasice)
Desetak iseckanih čeri paradajza
Seckani peršun
300gr vašeg omiljenog sira
DVe do tri iseckane špargle
Način pripreme:
Umutite jaja u činiji a zatim propžite na tiganju šparglu, šunku, šargarepu i začine na maslinovom ulju. Kada dobiju zlatkastu boju skinite ih sa vatre. Ulijte jaje i ponovo vratite na tihu vatru bez mešanja. Narendajte sir preko jaja i dopustite smesi da naraste kako se bude pekla ali i da se sir rastopi.
Kada jaja postanu zlatno žuta i sir rastopljen sklonite sa vatre svoj doručak i isecite ga u obliku pice, odnosno na truglove. Možete ga služiti uz jogurt ili hladno kiselo mleko i uživati u ukusnom obroku prepunom proteina.
NE PROPUSTITE:RECEPT ZA PILEĆI RATATUJ (RATATOUILLE)
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari