Ukoliko uživate u ukusu čokolade i krem sira, imamo za vas neodoljivi recept sa kojim ne možete pogrešiti. Lako i brzo se pravi, a očaraće vas na prvi zalogaj. Ovaj kolač postaće jedan od onih koji se često pravi u vašem domu, i svi traže po još jedno parče. Potrebna je velika kontrola ne uzeti još koji zalogaj.To nije nimalo lako uz naredni recept za kolač od krem sira i čokolade. Namenjen je pravim sladokuscima! Ako vam je ovih dana ponestalo ideja i ne znate šta biste da spremite, ovaj kolač je odlično rešenje za svaku nedoumicu.
Pred vama je neodoljivi kolač od čokolade i krem sira, kao stvoren za uživanje.
NE PROPUSTITE: BANANA PALAČINKE - RECEPT KOJI OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ
Potrebni sastojci:
200gr putera
8 redova crne čokolade, izrendane
2 šolje nezaslađenog kakao praha
1 šolja šećera
2 velika jajeta
1 kašičica ekstrakta vanile
Prstohvat soli
1 šolja brašna
Preliv:
500gr krem sira / neutralni sir / Maskarpone / Sremski sir
1 šolja šećera
1 jaje
1 kašičica ekstrakta od vanile
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 stepeni i uzmite dublji pleh, predlažemo da ga obložite folijom za pečenje.
- Rastopite puter i čokoladu na tihoj vatri i neprestano mešajte kako sastojci ne bi zagoreli. Tokom topljenja postepeno dodajte kakao prah i šećer, pomešajte tako da se smesa rastopi i postane glatka a onda skinite sa vatre, dopustite joj da se ohladi.
- U drugoj činiji umutite vanilu, jaje i so dok se dobro ne sjedine. Zatim ih dodajte u čokoladni fil i postepeno u smesu dodajte i brašno, lagano mešajući kako bi se sastojci lepo sjedinili. Ostavite ⅓ šolje pripremljenog testa sa strane, a ostatak izlijte u pleh.
- Umutite mikserom krem sir i šećer tako da dobijete penušava smesu, možete to uraditi i ručno samo pazite da ne uđe previše vazduha u smesu tako da dobijete balončiće. Dodajte lagano jaje i ekstrakt vanile i sjedinite ih mešanjem ili mućenjem mikserom.
- Prelijte testo smesom od krem sira i poravnajte je. Zatim ostatak testa dodajte preko krem sira praveći oblike po želji. Čačkalicom ili vrhom noža pomešajte sastojke tako da dobijete pravo remek delo kao na slici.
- Kolač treba peći oko pola sata i zatim mu dopustiti da se ohladi kako bi se lepo sekao. Poslužite ga uz ceđeni sok ili čašu vina.
Uživajte!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari