"Banana bread" je kolač koji je postao omiljen širom sveta, a šta biste rekli da vam kažemo da su palačinke još ukusnije?! Pahuljaste, lagane palačinke osvojiće vas na prvi zalogaj. Naravno da možete da ekperimentišete sa omiljenim ukusima, pa ih prelijte čokoladom, javorovim sirupom ili napravite svoju idealnu kombinaciju voćnog preliva. Mi smo palačinke punili čokoladnim čipsom, koji možete da kupite, a možete samo da sitno isečete tamnu čokoladu i ubacite je u smesu.
Sledi recept u nastavku.
NE PROPUSTITE: RECEPT ZA NAJSOČNIJU PITU OD VIŠANJA
Sastojci:
2 jajeta
1 izgnječena banana
3 kašike smeđeg šećera
2 kašike slatke pavlake
2 kašike rastopljenog putera
kašičica vanilinog ekstrakta
kašičica soli
1 prašak za pecivo
kašičica sode bikarbone
2 šolje brašna
kašičica cimeta
dodatak čokoladnog čipsa ili tamne čokolade
Priprema:
- U velikoj činiji pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. U drugoj činiji pomešajte i umutite bananu koja je izgnječena, jaja, rastopljeni puter, vanilu i malo slatke pavlake.
- Pomešajte sve sastojke, mešajući ih ručno. Testo će biti grudvasto. Na kraju dodajte čokoladni čips.
- Zagrejte tiganj na srednjoj vatri i namažite je puterom.
- Na standardni način pecite američke palačinke, i okrenite ih kada se zapeku sa donje strane. Neka palačinke budu na umernoj vatri, jer mogu brzo zagoreti.
NE PROPUSTITE: ČOKOLADNI ZALOGAJČIĆI KOJI SU GOTOVI ZA TREN!
Stavite odozgo još banana, javorovog sirupa ili čokoladnog preliva. Opcije su beskrajne! Prijatno.
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari