Niste jedini koji se čude naradžastom koktelu i to će ostati tako sve dok ne ispijete prvi guljaj, a zatim će postati jedno od vaših omiljenih pića. Ovaj koktel poznat je širom Italije i turisti na terasama Firence uživaju u hladnom koktelu i zadivljujućem pogledu na romantičan grad. Koktel je jednako popularan u SAD-u a došlo je vreme da se i mi, na našim terasama počastimo njime i uživamo u letnjoj večeri. Aperol spritz je koktel koji se pravi na jednostavan način i pritom je savršeno letnje osveženje. Vaša zabava sa prijateljima ostaće upamćena po koktelu u kom uživaju sva čula!
Evo kako napraviti savršen Aperol spritz i osvežiti se tokom vrelih, letnjih dana.
NE PROPUSTITE: Brze čokoladne kocke od samo tri sastojka bez pečenja
Sastojci:
Imamo samo tri jednostavna sastojka:
- šampanjac po izboru
- Aperol
- gaziranu vodu.
Naravno podrazumevaju se kockice leda, tek izvađene iz zamrzivača!
Priprema:
Aperol ćete pronaći u većim diskontima pića a reč je o likeru naradžaste boje, koji se priprema širom Italije i stiže na naše prostore. Nalik je Kampariju i zapravo je mešavina slatkastog, gorkog i kiselog ukusa. Možete ga pronaći i u obližnjem marketu, tako da nema izgovora za pripremu Aperol Spritz koktela.
Pomešajte sastojke u čaši, ako nemate specijalizovanu mešalicu za koktele i uživajte u ukusu leta!
Prvi korak je da napravite kockice leda od šampanjca. Zatim, napunite čaše ledom tako da prekrivaju 1/3. U svaku čašu sipajte 60ml Aperola i isto toliko šampanjca, a onda dodajte malo sode. Ukrasite kriškama pomorandže.
Aperol spritz je jednostavan, lagan i idealan za letnje noći. Verujemo da će vam se dopasti i da ćete ga često praviti kod kuće. Zaista je šteta da propustite sezonu koktela!
Korisni trikovi za pravljenje Aperol spitza-a:
Umesto da samo pomešate sastojke, za još bolji ukus možete da zamrznete kockice šampanjca ili prosecca. Na taj način nećete razblažiti piće vodom, već ćete dobiti puniji ukus. Što se tiče gazirane vode, nemojte da preterujete sa njom, jer može da razblaži ukus, pa dodajte samo jednu dozu 0.3 i biće sasvim dovoljno. Biće potrebno nekoliko puta da probate, dok ne dobijete savršeni ukus, ali u tome nema ničeg lošeg!
NE PROPUSTITE: Domaći sladoled od jagoda - ukusan i neodoljiv
Uživajte!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari