Ima li ičeg ukusnijeg od brze paste? Kod paste volimo to što je svi ukućani radu smažu, a toliko jednostavno i brzo se sprema, da joj nema ravne! Ako ste u potrazi za brzim, jednostavnim, a ukusnim ručkom, predlažemo vam da napravite pastu sa piletinom, koja je kraljica ukusa. Naravno, uz piletinu se sjajno slažu mnogi drugi sastojci, i začini, pa vas pozivamo da budete kreativni, i da eksperimentišete. Ono što se nama veoma svidelo je to što ova pasta savršeno ide i uz crno, i uz belo vino, a taj izbor ostavljamo vama.
U nastavku, saznajte kako se pravi brza pasta sa piletinom, imamo sjajan recept!
NE PROPUSTITE: Slasni, kremasti slani cheesecake - recept
Sastojci:
- 500 grama pilećeg filea
- 200 grama pečuraka
- crvena paprika
- beli luk u prahu, kurkuma, kari, biber i so
- crni luk
- krem za kuvanje
- testinina po izboru (penne su dobar izbor u ovom slučaju)
- parmezan ili drugi sir po izboru
- čeri paradajz
Priprema:
Testeninu ostavite da se kuva u slanoj vodi, u kojoj ste dodali nekoliko kapi ulja. Dok se testenina kuva, pripremite ukusni sos.
Propržite luk, meso i pečurke, dodajte iseckanu papriku, a zatim dodajte začine po želji. Kada se to lepo proprži, dodajte krem za kuvanje (oko 100 ml), dok sos ne dobije željenu gustinu. U ovom procesu možete dodati i malo milerama (2 kašike), kako bi sos postao gušći.
Pri serviranju dodajte čeri paradajz i sir po želji. Možete da koristite parmezan, a možete da izrendate i kačkavalj koji će se otopiti na toploj testenini.
NE PROPUSTITE: Hit recept - Zelene palačinke
Prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari