Da li volite cheesecake? Verujemo da je odgovor 90% vas potvrdan. Ovaj lagani dezert je postao omiljena poslastica ljubitelja slatkiša širom sveta. Postoji u raznim varijantama i kombinacijama ukusa - od voćnih do čokoladnih - ali da li ste ikada probali SLANI cheese cake? Ako niste, onda svakako morate da pogledate recept slani kojim će se oduševiti cela porodica. Može se poslužiti kao samostalan obrok ili kao prilog glavnom jelu. Pravi se očas posla i predstavlja idealan obrok za dane kada želite nešto kremasto, slasno i lagano!
Pogledajte recept sa uputstvom i napravite slani cheesecake još danas!
NE PROPUSTITE: Torta sa jagodama - gotova za 15 minuta
Potrebni sastojci:
300 g kupovnih brusketa neutralnog ukusa,
180 g putera,
450 g punomasnog krem sira,
4 kašike pavlake za kuvanje,
2 velika jajeta,
100 g rendanog čedar sira,
1 kašika seckanog vlašca,
1 veće čeno belog luka,
400 g čeri paradajza,
1 kašika maslinovog ulja,
So i biber,
Svež bosiljak.
Priprema:
Korak 1: Uključite rernu na 170oC. U blender ubacite bruskete i sameljite ih na sitno. Dodajte istopljeni puter, pa dodatno promešajte da dobijete lepljivu kompaktnu masu.
Preručite masu od krekera i putera u okrugli kalup za cheesecake i utisnite je u dno i strane kako bi se stvorila korica.
Korak 2: U dublju posudi ubacite krem sir, pavlaku za kuvanje i jaja, pa umutite dok ne dobijete glatku kremastu masu. Dodajte 2/3 čedar sira, seckani vlašac i sitno seckani beli luk, pa umešajte sve zajedno.
Rasporedite smesu od sira preko suve korice. Pospite ostatkom čedar sira i ubacite u rernu na 40-50 minuta.
Korak 3: Dok se cheesecake peče, operite čeri paradajz, smestite ga u pleh, poprskajte maslinovim ulje i začinite solju i biberom i ubacite u rernu na 15-20 minuta dok paradajz ne omekša i korica se ne smežura.
Poredajte pardajz preko pečenog cheesecake-a i poslužite!
Možete vi to same!
NE PROPUSTITE: Mus sa jagodama - gotov za 15 minuta
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari