Danas pravimo nešto ukusno, brzo i lako. Ovaj recept nam je odavno omiljen i nadamo se da će se svideti vama i vašoj porodici. Ako volite slatki doručak ili da dodate slatkiš svojoj omiljenoj kafi, onda će vam ovi mafini biti poslastica koju ćete često praviti. Ovaj recept je savršeno pogodan i za doručak i kao dezert. Naravno, ono što nas je oduševilo jeste sama priprema, koja je ekstremno brza i jednostavna, pa je prilagođena i početnicima u kuhinji.
U nastavku, sledi recept za čokoladne banana mafine.
NE PROPUSTITE: Recept za špagete sa gamborima - posno
Sastojci:
- prašak za pecivo
- pola šolje kakaa
- šolja brašna
- pola kašičice soli
- pola šolje ulja
- 3 zrele banane
- 2 jajeta
- šolja šećera
- kockice čokolade (100gr)
Priprema
Dok pripremate smesu, neka vam se greje rerna na 180 stepeni. Vreme pečenja je oko dvadesetak minuta.
U jednoj činiji izmešajte brašno, prašak za pecivo, kako i so. U drugoj posudi izpasirajte banane i dodajte šećer dok se smesa ne sjedini. Dodajte ulje. Dodajte jaja i ekstrakt vanile, po želji, nekoliko kapi. Zatim dodajte suve sastojke i mešajte. Sipajte smesu u kalup i dodajte kockice čokolade.
5 minuta pecite na 220 stepeni, a posle smanjite na 180 stepeni.
Vaši mafini su spremni za dvadesetak minuta!
NE PROPUSTITE: Koja će hrana nestati u budućnosti?
Prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari