Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Recepti

Koja će hrana nestati u budućnosti?

Klimatske promene primoravaju čovečanstvo da se prilagode novim životnim uslovima. Kako temperatura raste i vremenski uslovi se menjaju, farmeri širom sveta brinu se za kvalitet hrane koja će se proizvoditi. Postoji mišljenje da kupac neće moći da nađe neke od današnjih proizvoda na rafovima unutar prodavnica i da ćemo morati da živimo u manje ukusnom svetu. Većina hrane iz narednih redova ima potencijal da postane oskudna i nedostupna širokoj masi ljudi, iako smo do juče uživali u njoj.

U nastavku saznajte koja će hrana nestati u budućnosti!

 

NE PROPUSTITE: Recept za špagete sa gamborima - posno

 

 

Čaj

Svi ponekad volimo da se opuštamo uz ispijanje toplog čajnog napitka, određene vrste čajeva pomažu nam da održimo lepotu svoje kože čisteći je a drugi umanjuju simptome prehlade i gripa.

Čaj nam je potreban, i u određenim kulturama ispijanje čaja pretvoreno je u pravi ritual, svečani čin koji čini njihovo telo vitalnim. Ipak, usled klimatskim promena dolazi do napada insekata na polja čaja i gubi se kvalitet lišća biljaka tako da u narednim decenijama kvalitet čaja može spasti na minimum.

Med

Velika količina ugljen dioksida u vazduhu smanjuje kvalitet polena tako da on gubi određene proteine koji su neophodni pčelama kako bi bile jake i vitalne. Pčele su u deficitu svugde u svetu, a negativnih gasovi ih dodatno mogu ubiti tako da izgubimo jednu od najzdravijih namernica za ljudski organizam, med!

Jabuke, trešnje i breskve

Letnja sezona donosi nam osvežavajuće voće, ali niko nam ne može garatovati da će ovi plodovi u narednim decenijama izdržati jaku toplotu, kao posledicu globalnog zagrevanja. Visoke temperature mogu potpuno iscrpeti drvo trešnje, breskve, ali i jabuke tako da ih moramo naći zamenu, ako je to uopšte moguće.

Kafa

Veliki trgovinski lanci kafe strepe od menjanja kvaliteta zemljišta koje je danas pogodno za uzgajanje biljke kafe. Postoje predviđanja koja govore da će 2050 godine kafa znatno poskupeti a njen kvalitet opasti, jer će se kvalitet zemljišta promeniti usled globalnog zagrevanja.

Možda ćemo morati da pronađemo drugi omiljeni napitak za razbuđivanje.

Kikiriki

Biljki kikirikija potrebno je oko 40 cm kiše kako bi izrasla, stabilna i jaka dajući nam omiljenu grickalicu ljudi širom sveta. Puter od kikirikija jedna je od omiljenih poslastica Amerikanaca, dok Evropljani radije uživaju u grickanju kikirikija i hladnom pivu u večernjim satima, dok prate sport ili ćaskaju sa prijateljima.

Čokolada

O da, reč je o čokoladi verovali ili ne!

Na drveće kakaa ne utiču visoke temperature, ali im je neophodno dosta kiše kako bi napredovali i razvijali se. Ukoliko se količina kiše drastično smanji na globalnom nivou, to će doprineti smanjenju proizvodnje čokolade.

NE PROPUSTITE: Slasni, kremasti slani cheesecake - recept

 

Koji proizvod bi vama najviše nedostajao?

21.10.2021 16:31
 

Ne propustite

  • Otkrivamo zašto skupi restorani služe male porcije hrane

  • Uskršnja trpeza: Pavlova torta + 2 ideje za šaranje jaja (jagodice i zeka)

  • ,,Lenja domaćica'' torta sa kajsijama (video recept)

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 07.07. do 13.07.2025.

  • Stavite OVO u svoj novčanik i delujte direktno na finansije: Moć svesne namere

  • Ova 3 horoskopska znaka očekuje finansijski dobitak u JULU

  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

  • Ljudi rođeni u julu: Razotkrivanje ličnosti, karijere i dubokih emocija

  • Šta nam poručuju bolovi iz ugla emocija? Razumevanje telesnih signala

  • Kako šminka preživljava 40+ stepeni: Letnji mejkap trikovi za postojanost

  • Osvežite svoj izgled: Najlepše letnje frizure za svaku priliku

  • Ideja za brzi nedeljni doručak: Vikend užitak bez stresa!

  • Kada nam je postalo dovoljno da živimo u 30 kvadrata?

  • Šta se dešava kada anksioznost preuzme kontrolu: Razumevanje napada panike

  • Crna čokolada i krvni pritisak: Slatki put do zdravijeg srca?

  • Promocija novog broja magazina Balkan travel – Vrnjačka Banja

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Odakle potiču naše omiljene poslastice?

Svi imamo omiljenu hranu, ali odakle ta hrana dolazi, ne razmišlja se uvek na drugi način. Naravno, obično imamo opštu...
Scroll up