Kad god poželimo salatu, to znači da želimo nešto sveže, ukusno i nešto što će nas zasititi. Salate ne moraju da budu prilog, mogu da budu i večera ukoliko ih spremite na pravilan način. Grčka salata obiluje svežim povrćem i ukusnim lososom i uživaćete u jedinstvenom ukusu. Setićete se mora, sunčanih dana i uživanja na plaži. Sezona odmora zvanično nije počela, ali dok sa nestrpljenjem čekamo leto, već sada uživamo u salati koja će osvežiti naš dnevni meni.
U nastavku, predstavljamo vam omiljenu grčku salatu sa lososom.
NE PROPUSTITE: Mus sa jagodama - gotov za 15 minuta
Sastojci:
Za pripremu lososa, trebaće vam:
- kilogram lososa
- so, biber, mlevena paprika
- sok od pola limuna
- kašika maslinovog ulja
- beli luk, iseckan
Preliv:
- Grčki jogurt 250 grama
- 2 kašike tahini namaza
- sok od pola limuna
- so i biber
Salata
- 200 grama spanaća
- krastavac
- čeri paradajz 100 g
- 100 grama maslina, bez koštica
- 1 crveni luk
- 1 iseckani avokado
- Izmrvljena feta 200 grama
Priprema:
Losos stavite na foliju i začinite solju, biberom i prstohvatom ljuspica crvene paprike. U maloj posudi pomešajte limunov sok, ulje, i beli luk. Pecite dok losos ne omekša, 35 minuta na 180 stepeni. U međuvremenu napravite preliv: U srednjoj posudi spojite jogurt i tahini, a zatim dodajte limunov sok. Dodajte toplu vodu i mešajte da se omekša. Dodajte još vode ili limunovog soka u preliv do željene konzistencije. Začinite solju i biberom.
Napravite salatu - pomešajre spanać, krastavac, čeri, papriku i masline. Kada je losos gotov, iseckajte ga velike komade, a na vrh dodajte avokado i feta sir, i crveni luk.
NE PROPUSTITE: Hrskavi pileći bataci a la KFC - brzo i ukusno
Prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari