Bilo da se ubrajate u tabor onih koji bi ribu i morske plodove mogli da jedu svakodnevno, ili pak onih koji to čine znatno ređe, a najčešće kada je post, ovaj recept će vam se sigurno svideti. Približava nam se Badnji dan, kada se tradicionalno sprema riba, pravi krompir salata, prebranac, mese posne pite, a ako nas pitate - mi uvek biramo one recepte koji će nam uštedeti vreme - u ovom slučaju to je preuksuna pastrmka koja se peče u rerni. I dok se ona peče, vi pripremite prilog, i vaša večere je spremna.
Recept vas čeka u nastavku.
NE PROPUSTITE: Tradicionalna cicvara za Božić
Porcija je za 4 osobe.
Sastojci:
4 sveže i očušćene pastrmke
2 limuna
2-3 čena belog luka
Belo vino
So
Maslinovo ulje
Svež sitno seckani peršun
Priprema:
Prvo pripremite marinadu - od soka jednog ceđenog limuna, 150 ml belog vina, 4 kašike maslinovog ulja, soli, i seckanog svežeg peršuna. Očišćenu ribu dobro prosušite, pa je sa svih strana, i iznutra namažite marinadom. Potom je postavite u pleh na papir za pečenje.
Drugi limun isecite na kolutove, koje ćete položiti na pastrmke. Prelijte ih ostatkom marinade.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari