Evo prošao je i doček i zvanično smo zagazili u 2018. godinu. Za nas se euforija ipak ne završavaju, jer nas čeka jedan od najvećih praznika - Božić - kom se posebno radujemo, jer ćemo ga provesti u krugu porodice, uz dobru klopu i toplu atmosferu. Naš narod kaže ,,Kol'ko sela toliko običaja'', ali bez jedne stvari Božić ne može da prođe, a to je Božićna česnica! Svake godine u porodici raste uzbuđenje oko toga ko će izvući paricu, ko kukuruz, ko ,,veseljak ili nešto četvrto iz ove ukusne domaće pogače.
Naša draga Anči i ja smo dogovorile kafu u gradu, ali i neizostavnu posetu Idea radnji kako bismo uzele neophodne namirnice za pripremu česnice i dekoraciju stola, a tamo nas je dočekala i akcijska Božićna nedelja i u okviru nje snižene cene za namirnice koje su nam bile potrebne. A onda se stari trojac okupio kod Ivane gde smo snimile ovaj divni recept. Ovu česnicu možete jesti bukvalno kao kolač - toliko je ukusna. Uz to, dale smo i predlog kako da dekorišete trpezu u nešto modernijem fazonu, ali da i dalje zadržite neke tradicionalne elemente.
Sve u svemu pogledajte video i obavezno nam pišite kakve običaje vaša porodica i mesto u kome živite poštuje na dan Božića!
Klik na PLAY!
Pogledajte i: RECEPT ZA SLAVSKI KOLAČ I UPUTSTVO ZA IZRADU UKRASA
Potrebni sastojci:
200 ml mleka
1 kašičica šećera
40g svežeg kvasca
3 jajeta
50 ml ulja
150 ml jogurta
700 g brašna
novčić
kukuruz
žito
ili nešto drugo što je običaj da se stavlja u česnicu
NAJPOPULARNIJI Komentari