Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Novogodišnja dekoracija: šta sve možeš da kupiš do 2000 dinara?

  • Praznični dezert koji se ne peče, a ceo komšiluk traži recept

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

  • CRVENI KARMIN za praznike: Trik u 3 sloja koji koriste šminkeri (da ne ostavljate tragove na čaši)

  • Jedan jedini za zimu: parfem za kojim se svi okreću

Recepti

Svinjski File u marinadi sa senfom i kraljevskim prelivom

Božić je uvek period godine kom se posebno radujemo. Za razliku od Nove godine, kada smo možda malo više euforični, u vreme božićnih praznika smo više u porodičnoj atmosferi. A pošto je ženski kolektiv porodica za sebe, onda smo se i ove godine potrudile da ne manjka specijaliteta na božićnoj trpezi. Kažu da je za Božić tradicija da se sprema svinejtina, pa smo mi osmislile jedan poseban recept - svinjski file, koji je naročito sočno parče mesa, u marinadi sa senfom, i uz sve to preliv od grčkog jogurta sa medom i kiselim krastavčićima. Naravno, nismo zaobišle da ove sočne zalogaje zalijemo čašom vina. A zna se ko je u MJTS timu zadužen za uparivanje vina sa hranom. laugh Kako bismo izabrale najbolje parče mesa, pomogao nam je NAŠ MESAR iz nama omiljene Idea radnje - bukvalno nam je usput i dao recept kako da ga pripremimo. Tamo smo se pored potrebnih sastojaka snabdele i badnjakom, božićnim žitom, bosiljkom, ali i igračkama za Arsicu da nam ne smeta dok kuvamo. laugh

Sve u svemu, tople preporuke za ovaj mesni specijalitet, uz koji smo poslužile pire krompir kao prilog, u koji smo dodali i malo cvekle kako bi dobio rozikastu boju. U videu pogledajte recept za Svinjski file u marinadi sa prelivom, pravi se časkom, a ukus je fantastičan.

 

NE PROPUSTITE: Panj kolač rolat

Klik na PLAY!

Sastojci:

600g svinjskog filea

2 kašike senfa

1 - 1.5 dl belog vina

Biber u zrnu

Majčina dušica

Lovorov list

So i biber

Maslinovo ulje

Preliv:

350 g grčkog jogurta

1 kašika meda

Sitno seckani krastavčići

 

Priprema:

Senf, belo vino i začine pomešajte u posudi u kojoj ćete peći file. Dobro umešajte komad filea - iskoristite čačkalice kako bi urolan file bio čvrst.  Potom ga ostavite da odstoji neko vreme.

Zatim na tiganju na maslinovom ulju kratko proprižite file sa obe strane. Vratite u ostatak marinade, dodajte vrlo malo vode, ubacite lovorov list, i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni da se peče 45 miinuta.

Preliv napravite od grčkog jogurta, meda i seckanih krastavčića.

Kao prilog po želji poslužite pire krompir u koji ste dodali malo cvekle.

Možete vi to same!

Srećan Božić!

08.02.2021 09:54
 

Ne propustite

  • ROLOVANA PILETINA sa slaninom i mocarelom - kuvamo za one koje volimo

  • Recept za ukusnu SVINJETINU na KINESKI način

  • Sočni ROLAT od MESA sa jajima - kuvamo za one koje volimo

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

  • Nedeljni horoskop: 15.12.-21.12.2025. Veliki kosmički RESET

  • Čvrste i moderne patike koje vas neće razočarati – pročitajte kojim brendovima vredi verovati!

  • FINANSIJSKI BAKSUZ: Tri stvari koje NE SMETE da radite u kući posle 18h (ako želite da vam 2026. bude bogata)

  • 3 poklona koja NIKAKO ne smete uneti u kuću (veruje se da donose svađu i suze)

  • TAJNA SAVRŠENOG RUČKA: Dodatak od 20 dinara koji svaki pasulj, sarmu ili paprikaš pretvara u gala ručak

  • CRVENI KARMIN za praznike: Trik u 3 sloja koji koriste šminkeri (da ne ostavljate tragove na čaši)

  • TEST INTELIGENCIJE NA PORODIČNOM RUČKU: Ako vas pitaju "Kad će udaja/deca?", odgovorite OVO

  • PSIHOLOZI KAŽU: Rečenica koju treba da kažete kada vas neko 'spusti' ili uvredi

  • Hitna "dijeta" bez gladovanja koja izvlači vodu (da uđete u haljinu broj manju)

  • VAŽI SAMO U DECEMBRU: Pet luksuznih detalja (ispod 1000 dinara) zbog kojih izgledate kao da ste se vratili sa Maldiva

  • Lek za nesanicu koji znaju samo Japanke – Jedan trik koji vas uspava za 90 sekundi (Bez tableta)

  • RUKE VAM DODAJU 10 GODINA: Sastojak iz kuhinje koji briše tamne fleke

  • Zašto se parovi najviše svađaju pred praznike i 3 rečenice koje smanjuju tenziju

  • RUSKI DOKTORI SE KUNU: "Zlatna voda" koju treba da popijete pre odlaska na SLAVU (sprečava nadimanje i mamurluk)

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Recept za punjene rolovane svinjske odreske

Vikendom se svaka domaćica trudi da napravi ukusan i nešto svečaniji ručak i okupi porodicu za trpezarijskim stolom. U...
Scroll up