Vikendom se svaka domaćica trudi da napravi ukusan i nešto svečaniji ručak i okupi porodicu za trpezarijskim stolom.
U današnjem postu vam otkrivamo fantastičan recept koji vam neće oduzeti puno vremena za pripremu, a jelo će izgledati kao da ste ga satima spremale!
Pogledajte uputstvo i napravite rolovani punjeni svinjski file - za obrok kao iz vrhunskog restorana!
Potrebni sastojci:
250 g svinjskog fileta,
50 g šunke,
50 g mocarele,
50 g pečuraka,
60 g slanine.
Priprema:
Korak 1: Rastanjite svinjski file na dasci za sečenje i napunite ga iseckanom šunkom, mocarelom i pečurkama. Urolajte file da dobijete oblik valjka, pa ga obmotajte tanko sečenom trakom slanine.
Korak 2: Slaninu pričvrstite drvenim čačkalicama ukoliko je potrebno, i pržiti na roštilju ili ubacite u pleh, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200oC dok slanina ne porumeni, a svinjetina pusti sokove.
Korak 3: Prilikom serviranja punjeni file isecite na koso i servirajte sa krompirom.
Prijatno!
Fotografij: zena.blic.rs
NAJPOPULARNIJI Komentari