Jede vam se nešto toplo i ukusno za današnji ručak ? Mi vam predlažemo da pripremite goveđi ragu sa fetućinama kao prilogom ! Savršeno za nedeljni ručak sa porodicom ! Pogledajte video snimak sa receptom !
Potrebni sastojci:
500g govedine,
2 šargarepe,
2 stabljike celera,
1 veliki crni luk,
4 čena belog luka,
280ml crnog vina,
800g seckanog pardajza iz konzerve,
470ml goveđeg bujona,
500g fetućina,
20g putera,
2 kašike seckanog peršuna.
Priprema:
Korak 1: Na maslinovom ulju izdinstajte govedinu iseckanu na veće kocke, pa kad je gotova izvadite je u dublji sud. U isti tiganj ubacite šargarepu, celer, crni luk i beli luk. Dodajte još malsinovog ulja i prodinstajte. (0:00)
Korak 2: Kada je povrće omekšalo sipajte crno vino i ostavite da vri sve dok tečnost ne ispari. Tada dodajte prethodno izdinstanu govedinu, sipajte bujon i paradajz, posolite i pobiberite, promešajte i ostavite da se krčka na srednjoj temperaturi. Mešajte na svakih 20min narednih sat i po. (1:00)
Fetućine skuvajte prema uputstvu sa pakovanja i poslužite ih sa ovim preukusnim goveđim raguom ! Prijatno !
Možete vi to same !
NAJPOPULARNIJI Komentari