Došlo je hladnije vreme i sada možemo malo i da se opustimo kada je ishrana u pitanju i počastimo sebe nekim slasnim, jačim specijalitetima.
Ukoliko ste ljubitelj italijanske kuhinje sigurni smo da ste bar jednom probale kanelone!
Pune se sastojcima, ređaju u pleh, zalivaju bešamel sosom i stavljaju u rernu da se zapeku, a kada ih izvadite tu su da osvoje na prvi zalogaj!
Pogeldajte recept i saznajte kako se spremaju kanelone sa govedinom i spanaćem!
Potrebni sastojci:
Za bešamel sos:
60g putera,
150g brašna,
700ml mleka,
350g rendanog kačkavalja.
Za punjenje:
500g mlevene govedine,
1 crni luk,
130g zaleđenog spanaća,
so, biber.
1 kašika začina po želji,
1 kašika origana,
Sos za testeninu po želji,
Pakovanje kanelona,
200g rendanog kačkavalja.
Priprema:
Korak 1: U srednje zagrejanu šerpu ubacite puter. Kada se otopi dodajte mleko i ostavite da provri, pa ubacite brašno i mešajte sve dok se sastojci ne sjedine u glatku masu. Dodajte kačkavalj, pa ponovo mešajte dok se kačkavalja ne otopi. Skinite sa ringle, poklopite i ostavite sa strane.
Korak 2: U blago zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa izdinstajte iseckan crni luk. Dodajte mleveno meso i dinstajte dok ne bude gotovo. Začinite – so, biber, origano i začin po želji, pa dodajte spanać. Promešajte. Dodajte šoljicu bešamel sosa koji ste pripremile.
Korak 3: Napunite kanelone pripremljenom smesom. To ćete najlakše uraditi ako odsečete grlo plastične vlaše i iskoristite ga kao levak. U vatrostalnu posudu sipajte sos za testeninu po želji, pa preko poredajte kanelone. Prekrijte bešamel sosom, poprskajte sosom koji ste koristile za podlogu, pospite kačkavaljem, pa stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče 40min.
Izvadite, ostavite da se ohladi 5min i … Prijatno!
Možete vi to same!
Fotografije: Google images
NAJPOPULARNIJI Komentari