Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • PSIHOLOZI KAŽU: Rečenica koju treba da kažete kada vas neko 'spusti' ili uvredi

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

  • MEDENJACI TVRDI KAO KAMEN? Jedan sastojak koji svi zaboravljaju (a čini ih mekim 7 dana)

  • VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2026: Godina kada snovi postaju stvarnost

  • Jedan jedini za zimu: parfem za kojim se svi okreću

Recepti

Biskviti sa čokoladom i pistaćima - recept

Polako, ali sigurno razmišljamo o prazničnoj trpezi. Kada dođu dani praznika, uživamo sa svojim najbližima i naravno, trudimo se da ugodimo svima. Kažu da se o ukusima ne raspravlja, ali znamo da postoje kolačići koji nikog, ali baš nikog ne ostavljaju ravnodušnim!

U nastavku saznajte recept za neodoljive biskvite sa čokoladom i pistaćima. 

 

NE PROPUSTITE: Gingerbread novogodišnji kolačići - recept

 

Kada probate ovo biskvite, postaće vam omiljeni! Imaju intenzivan i jak ukus, lako se prave i mogu da stoje 14 dana, neće se osušiti. Kolači ne smeju da budu previše tvrdi, a ne treba ni da se mrve kada ih zagrizete. Ipak, ovi biksviti su jedinstveni po strukturi i izgledaju glamurozno i elegantno, pa verujemo da će upotpuniti vašu prazničnu trpezu. 

Sastojci: 

- Univerzalno brašno - 270 grama

- Pola praška za pecivo

- 3 kašike maslaca

- 150 grama šećera

- Pola kašike maslinovog ulja

- 2 jajeta

- 2 kašičice ekstrakta vanile

- 150 grama pistaća

- 200 grama čokolade (možete izabrati između mlečne i crne čokolade)

Priprema: 

Rernu zagrejte na 175 stepeni. Pleh prekrijte papirom za pečenje. 

U srednjoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo, i so, da se sjedine. U drugoj, većoj posudi mikserom izmutite puteš, šećer, ulje, da se dobro sjedine, pa dodajte vanilu i jaja. Kada ste sve izmešali, dodajte suvu smesu od brašna i ručno izmešajte. 

Ako je smesa previše lepljiva, dodajte jednu kašiku brašna. Na kraju se dodaju iseckani pistaći. Testo za kolače presecite na pola, pa pecite 25 minuta. Ovo radimo da bismo kasnije dobili savršeno oblikovane biskvite. 

Sledeći korak je sečenje polu-gotovog testa na kriške. Kada ste ih isekli jednako i ravno, pecite ih 8 minuta, onda okrenite, pa pecite još 8 minuta. Znamo da ima malo više posla nego obično, ali isplatiće se kada ih probate! 

Dok se testo hladi, otopite čokoladu. Kada čokolada postane mlada, ubacujte komadiće sa jedne strane kako biste ih natopili sa čokoladom. Po želji, možete odozgo da dodate još pistaća. 

Ovi kolači mogu da vam traju dve nedelje, ali verujemo da će se mnogo, mnogo brže pojesti!

 

NE PROPUSTITE: Novogodišnji raskošni Panj kolač - Bûche de Noël

 

Prijatno!

 

Foto: izvor

16.12.2021 21:36
 

Ne propustite

  • Neodoljivi Kokos Minjoni - sitni kolači

  • Mocha od bele čokolade - recept

  • Recept za najmekše buhtle sa džemom

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop: 22.12.- 28.12.2025.

  • MEDENJACI TVRDI KAO KAMEN? Jedan sastojak koji svi zaboravljaju (a čini ih mekim 7 dana)

  • VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2026: Godina kada snovi postaju stvarnost

  • SVI SU POLUDELI ZA NJIMA: Guro afričke maske žele svi, a mi smo pronašli samo jedan originalni par

  • SLAVSKA DASKA" KAO IZ RESTORANA: Pravilo "3-3-3" za slaganje predjela

  • ŠTIKLE BEZ BOLA: Medicinski trik sa flasterom (da igrate do zore a ne završite bosi)

  • ČARAPE KOJE NE PUCAJU: Zašto treba da stavite hulahopke u zamrzivač večeras?

  • Odloži sve obaveze: 5 simptoma koji ukazuju da ti je ovog vikenda potreban odmor

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Topla čokolada idealna za hladne, zimske dane - recept

Ima li ičeg lepšeg nego pripremiti toplu čokoladu, u hladnim zimskim danima?! Domaća verzija tople čokolade je ukusna...
Scroll up