Sezona dinja i lubenica uveliko traje, pa je pravo vreme da isprobate dijetu koja se zasniva na povećanom unosu bostana i rešite se suvišnih kilograma.
Zahvaljujući režimu ishrane koji se temelji na ovim povrćkama dovešćete liniju do savršenstva.
Lubenice osim što su sjajno letnje osveženje, imaju i veliki broj blagotvornih dejstava i treba ih jesti što više ! Zašto ? - Klik na LINK !
Naoružajte se dobrom voljom i pridržavajte se uputstava, pa ćete za 2 nedelje izgubiti čak 5kg na potpuno zdrav i prirodan način !
Kako funkcioniše ?
- Dijeta traje dve nedelje. Ako želite, možete da je ponovite nakon desetodnevne pauze.
- Zaboravite na slatkiše, beli hleb, masne sireve i dajte prednost piletini, ribi, voću, povrću i integralnim žitaricama.
- Od masnoća dozvoljeno je maslinovo ulje, a od začina so, biber i razno aromatično bilje.
- Svako jutro, odmah posle buđenja, popijte čašu vode sa sokom od pola limuna.
JELOVNIK
1. dan
Doručak: šolja bele kafe, kriška crnog hleba, pola viršle.
Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice.
Ručak: supa od povrća, 150 g grilovane piletine, zelena salata sa kašičicom maslinovog ulja.
Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice.
Večera: 80 g tunjevine, kriška crnog hleba, sveža paprika.
2. dan
Doručak: šolja kafe, kriška crnog hleba, 30 g pilećeg parizera.
Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice.
Ručak: tanjir bistre pileće supe, 150 g oslića, 100 g krompir-salate, salata od paradajza začinjena kašičicom maslinovog ulja.
Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice.
Večera: čorba od povrća, kriška crnog hleba.
3. dan
Doručak: šolja bele kafe, kriška crnog hleba premazana pilećom paštetom,
Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice,
Ručak: tanjir goveđa supa, 200 g špageta bolonjeze, zelena salata,
Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice,
Večera: 150 g rižota s povrćem.
4. dan
Doručak: šolja čaja, kriška crnog hleba, kašičica maslaca, kašičica meda
Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice
Ručak: tanjir čorbe od spanaća, 200 g junetine prodinstane s povrćem, salata po izboru
Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice
Večera: salata od 100 g piletine, 50 g kuvanog krompira i 50 g karfiola začinjena kašičicom maslinovog ulja
5. dan
Doručak: čaša nezaslađene limunade, kriška crnog hleba, viršla, malo senfa,
Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice,
Ručak: 150 g pečene piletine, 100 g barene boranije, kriška crnog hleba,
Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice,
Večera: grčka salata.
6. dan
Doručak: šolja bele kafa, kriška crnog hleba, 50 g šunke,
Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice,
Ručak: tanjir goveđe supe, 200 g junetine dinstane s povrćem, salata po izboru,
Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice,
Večera: 100 g proje i jogurt.
7. dan
Doručak: šolja jogurta s manjim sadržajem masnoće, kriška crnog hleba, 50 g mladog sira, kriška dinje ili lubenice
Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice
Ručak: 200 g slatkog kupusa s junetinom, kriška crnog hleba
Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice
Večera: par viršli, senf, zelena salata
Naravno, ne zaboravite fizičku aktivnost, makar to bila i 30-minutna šetnja !
NAJPOPULARNIJI Komentari