Da li ste i vi među onima kojima je tokom letnjih meseci i toplih dana lubenica omiljeno osveženje? Ukoliko ste ljubitelj ovog povrća (iako ga svi doživljavamo voćem ), onda će vam se sigurno dopasti ovaj brzi recept. Ukoliko vam treba ideja za kolač bez pečenja koji je osvežavajuć i lagan, naš je predlog - puding od lubenice. Posebno nam je bilo zanimljivo što ovaj recept originalno potiče iz Palerma sa Sicilije, pa smo tim pre pohitali da ga isrpobamo.
Recept za puding od lubenice vas čeka u nastavku! Isprobajte ga i javite nam utiske!
NE PROPUSTITE: Sočna i kremasta torta sa trešnjama - recept
Količina pudinga koju ćete dobiti biće dovoljna za 4 porcije. Po želji možete da smanjite ili pak povećate srazmerno količinu sastojaka.
Sastojci:
750 ml izblendane i od semenki očišćene lubenice
2 supene kašike gustina
60 ml šećera
2 kafene kašike ekstrakta vanile
2 kafene kašike ceđenog soka limuna
Za dekoraciju:
Šlag i pistaći
Priprema:
Odvojite 2 supene kašike soka od lubenice i pomešajte ih u jednoj manjoj posudi sa gustinom. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu masu bez grudvica. Ostatak lubenice stavite u šerpu srednje veličine da prokuva na umerenoj temperaturi, potom malo smanjite i ostavite da blago vri još 3-4 minuta.
Dodajte šećer i vanilu, i mešajte dok se šećer ne istopi. Potom dodajte umućeni gustin i mešajte na blagoj temperaturi još oko 3 minuta. Na kraju dodajte limunov sok.
Sklonite puding sa šporeta, pa sipajte u 4 čaše za puding koje ste prethodno iznutra pokvasili vodom. Pokrijte čaše i ostavite puding da odstoji 3 sata dok se sasvim ne ohladi.
Potom ga ukrasite šlagom i seckanim pistaćima.
I vaš desert je spreman za konzumiranje!
NE PROPUSTITE: Lagani letnji desert sa jagodama - u čaši i bez pečenja
Možete vi to same!
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari