Ukoliko ste ljubitelj piletine, ali i začina, odnosno pikantno začinjene hrane, verujemo da će vam se naš današnji recept posebno dopasti i da ćete se oprobati u njegovom pripremanju koje nije nimalo komplikovano. Pikantna piletina je idealan obrok koji možete poslužiti svojoj porodici ili prijateljima za ručak ili večeru. Sigurni smo da će biti oduševljeni, kao i vi!
U nastavku pogledajte na koji način možete pripremiti ovo ukusno jelo!
NE PROPUSTITE: Slasni humus od avokada - zdrava i ukusna užina
Sastojci:
- 1kg pilećeg filea ( bataka ili karabataka, bez kostiju)
- 2 kašike ulja
- pola kašičice belog luka u prahu
- pola kašičice kumina
- pola kašičice kolijandera
- pola kašičice paprike
- četvrtina kašičice kurkume
- so i biber
- sveži peršun (za dekoraciju)
- salata po izboru
Način pripreme:
Pileće meso prvo posušite, a potom uvaljajte u pomešane suve začine (beli luk, kolijander, kurkumu, so, biber, kumin) i ostavite par minuta da meso odstoji. Za to vreme pripremite tiganj i ugrejte ulje. Kada ulje bude zagrejano dodajte meso i pržite 7 minuta sa jedne i isto toliko sa druge strane. Kada meso bude skoro gotovo ubacite i čeno belog luka za dodatnu aromu.
Meso servirajte toplo uz prilog koji želite. Po našem mišljenju najbolje bi se uklopio rižoto.
Prijatno!
Ukoliko se odlučite da pripremite ovaj recept, pošaljite nam slike!
NE PROPUSTITE: Preukusna hladna salata od karfiola i krompira - recept
Foto: izvor
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari