Konačno nam i u supermarkete stiže domaći paradajz, pa možemo da uživamo u sočnom plodu. Osim što su veoma dekorativni, punjeni paradajzići će sigurno nestati u sekundi. Ovaj obrok je odličan izbor i za vegetarijance. Porcije je veoma lako kontrolisati, s obzirom na to da je serviranje uslovljeno veličinom paradajza. Kako da napravite ukusan punjeni paradajz, saznajte u nastavku.
NE PROPUSTITE: Pileća salata s orasima, majonezom i grčkim jogurtom
Potrebno:
nekoliko većih paradajzova
280 g kuvanih leblebija
1 avokado srednje veličine
2 kašike tahinija
3 kašike soka od limuna
110 g izrendane šargarepe
1/4 kašičice soli
peršunov list
Priprema:
Na stolu izdubite paradajz. Koristite oštar nož, po mogućnosti zakrivljen. Izvadite srce paradajza, ali pazite da ne zahvatite previše, da bi paradajz ostao čvrst. Prstom ili kašičicom izvadite pulpu iz centra. Gornji deo paradajza možete koristiti kao "poklopac" kada paradajz bude spreman za posluživanje. Ako je paradajz nestabilan na podlozi, nožem pažljivo poravnajte dno. Paradjaz postavite naopačke na papirni ubrus, da bi se sok iscedio.
U procesor sipajte osušene leblebije. Procesuirajte dok god ne dobijete pastu. Dodajte avokado i tahini i nastavite sa miksanjem dok ne dobijete ujednačenu kremastu smesu. Sledeći korak je da dodate so i limunov sok.
U posudu srednje veličine sipajte smesu, dodajte izrendanu šargarepu i dobro promešajte. Smesu pažljivo rasporedite u paradajz. Najbolje je da koristite prste i blago pritisnete. Paradajz smestite na tanjir i od gore pospite peršunovim listom. Sada je trenutak kada možete upotrebite i odsečene gornje delove paradajza, kao svojevrstan poklopac.
NE PROPUSTITE: Bezalkoholna pinja kolada od samo tri sastojka
Paradajz punjen humusom i avokadom bi trebalo poslužiti u narednih 24 časa. Obrok ima 254 kalorije i pun je pogodak za lagani letnji obrok, ručak ili večeru. Punjeni paradajz je i veoma dekorativan, pa se može naći i na prazničnoj trpezi. Ukrasite paradajz po svom izboru. Prijatno!
Naslovna foto: izvor
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari